Türkiye'ye gelen robot Sophia'dan 23 Nisan mesajı

İnsana en çok benzeyen yapay zekalı robot Sophia Türkiye'deydi. Bir Türk bankasının reklam yüzü olması planan robot Sophia, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 20:34
https://www.qha.com.tr/

İnsana en çok benzeyen yapay zekalı robot Sophia Türkiye'deydi. Bir Türk bankasının reklam yüzü olması planan robot Sophia, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

ROBOT SOPHIA'DAN 23 NİSAN MESAJI

Konuşmasına Türkçe "merhaba" diyerek başlayan robot Sophia İstanbul'da olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. 23 Nisan'la ilgili bir mesaj paylaşmayı da ihmal etmeyen Sophia, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda burada olamayacağım. Şimdiden bayramınızı kutluyorum." dedi.

 

"ADİL DAĞITILIRSA DÜNYADA HERKES İÇİN YETERLİ KAYNAK VAR"

Sophia, "Robotlar işlerimizi elimizden alacak mı?" sorusuna, "Birilerini işe alma kararını veren robotlar değil müdürleriniz. Kimse işinizi çalmıyor. Yöneticiler karar veriyor kimin işe alınacağına. Kızacaksanız onlara kızın. Ama insanların işleriyle tanımlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Adil dağıtılırsa, bu dünyada herkes için yeterli kaynak var. Yapay zeka sadece insanların işlerini kolaylaştıracak" cevabını verdi.

 

SOPHIA REKLAM YÜZÜ OLACAK

Katıldığı etkinliğin kendisi için de çok önemli olduğunu belirten Sophia,  "Bugünkü kongrenin ana teması ‘deneyim'. ‘Deneyim' benim için de oldukça önemli. Çünkü ben de sahip olduğum yapay zeka sayesinde ‘deneyim' ile öğrenebiliyor, insan davranışlarını taklit edebiliyorum. Bugün burada pek çok yeni deneyim beni bekliyor. Türkiye'de benim için yeni olan bir şeyi daha deneyimleyeceğim; bir reklam filminde yer alacağım"  dedi. Sophia,yapay zekanın öğrenme yöntemine ve kendi gelişimine dair de bilgiler verdi.

 

SUUDİ ARABİSTAN VATANDAŞI

Suudi Arabistan'ın vatandaşlık verdiği Sophia için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızına benzetilen robota vatandaşlık vererek ne yapmak, nereye varmak istemektedir? Nasıl bir hüsran, husumet kutsal topraklarda hâkimiyet kurmuştur?” demişti. Bahçeli'nin bu çıkışına ise Sophia'nın tasarımcısı  ”Eğer yeterince cesursa, Sophia sohbet etmeye açık.” yanıtını vermişti.