Sınır Muhafızlarından Kırımlılar için Bağımsızlık Günü etkinliği

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2015 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2015 16:48
https://www.qha.com.tr/

Ukraynalı Sınır Muhafızları, Ukrayna Bağımsızlık Günü vesilesiyle Kırımlılar için kutlama etkinliği düzenledi.

23 Ağustos tarihinde Kırım ile Ukrayna anakarası arasında bulunan kontrol noktalarından geçen Kırımlılar, Ukrayna bayrakları ile karşılandı. Kontrol noktalarından geçen çocuklara ise, Ukrayna milli bayrağı renklerinde boyanmış hediyeler verildi.

İsteyen tüm Kırımlılar, bayrakların üzerine Donbas’ta Rusya yanlısı teröristlere karşı savaşan Ukraynalı askerler için kutlama mesajları yazma imkanı buldu. Bu bayraklar daha sonra terörle mücadele operasyonunun düzenlendiği bölgelere gönderilecek.

Herson Sınır Muhafız birliği personel bölüm başkan yardımcısı İvan Şvetsov, “Bugün (23 Ağustos) Ukrayna’nın Bayrak Günü, yarın ise Bağımsızlık Günü. Geçici olarak işgal edilen Kırım’da yaşayan insanlar, evlerinde bu Bayramı serbest olarak kutlayamıyor. Bunun için biz, onları kontrol noktasında selamlıyoruz. Biz onlar için kartlar hazırladık ve terörle mücadele operasyonunun düzenlendiği bölgelerde görev yapan Sınır Muhafızlarına dileklerini gönderme imkanı sağladık” dedi.

Sınır Muhafızları, bu etkinlikle işgalci Rus yönetiminin Ukrayna bayramlarını kutlamayı yasakladığı Kırımlılara destek vermek istediğini belirtti.