Rusya yanlısı teröristlerin liderlerinden Pavlov öldürüldü

Donbas'taki Rusya yanlısı ayrılıkçı teröristlerin liderlerinden "Motorola" lakaplı Arsen Pavlov'un, Ukraynalı direnişçi güçler tarafından öldürüldüğü öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 20:30
https://www.qha.com.tr/

Donbas'taki Rusya yanlısı ayrılıkçı teröristlerin liderlerinden "Motorola" lakaplı Arsen Pavlov'un, Ukraynalı direnişçi güçler tarafından öldürüldüğü öne sürüldü.

Dün 16 Ekim'de Donetsk şehrindeki evinin asansöründe bir bombanın infilak etmesi sonucu ölen, 33 yaşındaki Rusya doğumlu ve "Motorola" takma adlı Pavlov'un, Donetsk Havaalanı'nda ve İlovaysk'ta Ukrayna güçlerine yönelik geniş çaplı saldırıları düzenleyen "Sparta" isimli isyancı tabura komuta ettiği ve işgal altındaki Ukrayna topraklarındaki bazı savaş suçlarından sorumlu olduğu biliniyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre Ukrayna yanlısı direnişçi gruplarından "Misanthropic Division" adlı bir oluşum, Pavlov'a yönelik bombalı saldırıyı üstlendi. Pavlov'u öldürdüğü iddiasını sosyal medyada yayımladıkları bir videoyla duyuran grup, ölüm listelerinde sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Alexander Zakharchenko ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Igor Plotnitsky'in de bulunduğunu belirtti. Aşırı milliyetçi gruplardan biri oldukları ifade edilen oluşumun daha sonra açıklama yaparak olayı kendilerinin gerçekleştirmedikleri öne sürüldü. Youtube'dan kaldırılan videoda konuşma yapanların başka bir milliyetçi grup olduğu iddia edildi. Videodakilerin Rusça konuşması da ayrıca dikkatleri çekti.

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı ve aşırılıkçı unsurları ağır silahlarla teçhiz etmek dahil desteklediği, eğitim verdiği, ikmal ve iaşelerini sağladığı biliniyor.

Bununla birlikte Pavlov'un bombalı saldırı sonucunda öldürülmesi, Rusya'nın Ukrayna topraklarının işgalinde rol oynayan isimlerle ilgili "temizlik harekatı" şüphesini de bir kere daha gündeme getirdi. Bilindiği gibi Ukrayna milletvekili Borislav Bereza, Putin’in Ukrayna’daki örtülü faaliyetlerinin kanıtlarını temizlemeye başladığı fikrini öne sürmüştü. Rusya Federasyonu Hava İndirme Karargâhı Başkan Yardımcısı, 53 yaşındaki Tuğgeneral Aleksandr Şuşukin’in (Kuzey Kafkasya ve Yugoslavya’da, Rusya’nın çeşitli saldırı operasyonlarında görev yapmıştı) 27 Aralık tarihinde ölmesi, ardından da 4 Ocak tarihinde Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetler Genelkurmayına bağlı İstihbarat İdaresi Başkanı İgor Sergun’un öldüğünün bildirilmesi bu yönde bir teorinin tartışılmasına yol açmıştı.