Rusya'da bir okulda baltalı saldırı yaşandı

Rusya'da meydana gelen baltalı saldırı sonucunda yedi kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 18:05
https://www.qha.com.tr/

Rusya'ya bağlı Buryatya Cumhuriyeti'nin başkenti Ulan-Ude'ye 20 km mesafedeki Sosnovıy Bor köyündeki okulda birkaç genç, 7. sınıf öğrencilerine baltalı ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

 

Üç saldırgan tarafından yerel saatle 9.35'de gerçekleşen saldırı sonucunda yedi kişinin yaralandığı bildirildi.

 

Buryatya Cumhuriyeti hükümeti basın servisinden yapılan açıklamada, "Okulda bazı maskeli gençlerin 7. sınıf öğrencilerinin ders yaptığı Rus dili ve edebiyatı sınıfına girerek patlayıcı karışım içeren bir cismi sınıfın ortasına fırlattılar. Bunun üzerine sınıfta yangın çıktı. Öğretmen ve öğrenciler sınıftan çıkarırken, saldırganlar onların çıkışına engel olarak baltayla saldırmaya başladılar. Aralarında üç öğrencinin bulunduğu dört kişi hastaneye kaldırıldı" ifadeleri kullanıldı.

 

Polis saldırganlardan birinin intihar etmek isterken yakalanarak tutuklandığını, diğer 2 kişinin de arandığını açıkladı.

 

 

Geçtiğimiz günlerde de  Rusya'nın Perm kentindeki bir okulda 2 öğrencinin bıçaklı kavgası ile başlayan olaylar büyüyerek en az 14 öğrenci ve 1 öğretmen yaralanmıştı. Bıçakla yaralanan öğrenciler arasında 10 yaşındakilerin de olduğu öğrenilirken, bu öğrencilerin boğazlarından bıçaklandıkları kaydedilmişti.