Rusya'da asılsız bomba ihbarları panik yarattı

Rusya genelindeki 11 farklı bölgede, bugün 16 Eylül'de, telefon yoluyla 57 isimsiz bomba ihbarı yapıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 23:55
https://www.qha.com.tr/

Rusya genelindeki 11 farklı bölgede, bugün 16 Eylül'de, telefon yoluyla 57 isimsiz bomba ihbarı yapıldığı bildirildi. Bomba ihbarları nedeniyle güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, Rusya genelindeki bahse konu 11 farklı bölgede 21 bin kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Rusya'nın genelinde son 5 gündür devam eden telefonla anonim bomba ihbarı dalgası geçtiğimiz Çarşamba günü başkent Moskova'ya ulaştı. Moskova'da tehditlerin, başta büyük alışveriş merkezleri, tren ve otobüs istasyonları, garlar olmak üzere 50 yapı ile ilgili olduğu kaydedildi. Tehditler nedeniyle söz konusu binalardan yaklaşık 40 bin kişinin tahliye edildiği aktarıldı.

Yine bugün akşam saatlerinde Moskova'nın merkezinde bulunan 3 gece kulübüne bomba yerleştirildiği yönünde isimsiz ihbarlar yapıldı. Güvenlik güçlerinin çabalarıyla Icon ve Red isimli gece kulüplerinden 200 kişi tahliye edilirken, Bessonitsa isimli 3'üncü gece kulübünde ise müşteri bulunmadığı ortaya çıktı.

Sadece geçtiğimiz hafta Salı ve Çarşamba günü Rusya genelinde yapılan bomba ihbarları nedeniyle 420 yapıdan 130 bin kişinin tahliye edildiği belirtiliyor. Süreç içerisinde kolluk kuvvetleri ve Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) tehdide konu olan yapıları incelediği ve tüm ihbarların asılsız olduğu anlaşıldı.