Rusya'da "Amerikan özentisi" okul saldırısı

Rusya’nın Perm kentinde bir okula giren 2 bıçaklı saldırgan dehşet saçtı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 12:30
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Perm kentinde bir okula giren bıçaklı iki saldırgan, 15 kişiyi bıçakladığı bildirildi.

Bölge Polis İdaresi'nden yapılan açıklamada ise saldırganlardan birinin okulda öğrenim gördüğü, diğerinin de eski bir öğrenci olduğu açıklandı. İki saldırganın da reşit olmadığı belirtildi.

Perm Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamada yaralı sayısının 15'e ulaştığı ve 12'sinin hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Rusya Soruşturma Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise, "15 Ocak sabahı Perm'deki bir okulda bıçaklı bir kavga çıktı. Olay yerindeki öğrenci ve yetkililer kavgayı ayırma girişiminde bulundu. Bunun sonucunda öğrenciler ve bir öğretmen yaralandı" ifadeleri kullanıldı.

Bıçakla yaralanan öğrenciler arasında 10 yaşındakilerin olduğu öğrenilirken, boğazlarından bıçaklandıkları tespit edildi. Bazı kaynaklarda saldırganların, ABD'deki Columbine Lisesi katliamına hayranlık duydukları ifade edildi. Saldırganlardan biri gözaltına alınmadan önce kendi bileklerini kestiği ve hastanede yoğun bakıma alındığı aktarılırken, diğer saldırgan genç ise okulun penceresinden atladıktan sonra polis tarafından yakalandı.

Daha önce Perm Bölge Güvenlik Bakanlığı Basın Sekreteri Yelena Dubinina, bölgedeki 127 numaralı ilköğretim okulunda iki maskeli kişinin bıçaklı saldırı düzenlediğini belirtmişti. Rusya Sağlık Bakanlığı Perm Bölge İdaresi'nden yapılan açıklamada ise ağır yaralı öğretmen ve 16 yaşındaki bir öğrencinin hastanede tedavi altına alındığı paylaşıldı.

 

Kaynak: Hürriyet