Rus savaş gemisi Türk teknesine ateş açtı

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği'nin askeri ataşesi, Rusya Savunma Bakanlığı’na çağrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 08:26
https://www.qha.com.tr/

Rusya Savunma Bakanlığı, Ege Denizi’nde bulunan Smetlivıy Rus savaş gemisinin, Türk gemisi ile çarpışmayı önlediğini açıkladı. Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, olayın 13 Aralık Pazar günü meydana geldiği bildirildi.

Açıklamaya göre, saat 9.03’da Smetlivıy gemisinin görevlileri, kendilerine doğru sağ taraftan yaklaşan Türk teknesini tespit etti. Rus savaş gemisi mürettebatının Türk gemisi ile radyo aracılığı ile irtibat kurmaya çalıştığını ama bu çalışmaların başarısız kaldığını ifade eden Rusya Savunma Bakanlığı, Rus denizcilerin görsel işaretler de kullandığını belirtti.

İki gemi arasındaki mesafenin 600 metreye indiği zaman Rusların Türk gemisine çok yakın bölgelere ateş açtığını, fakat gemiyi vurmamak için tedbirlerin alındığını bildiren Savunma Bakanlığı, ateş açıldıktan sonra Türk gemisinin yön değiştirdiğini kaydetti.

Meydana gelen bu olaydan sonra Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoliy Antonov, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğin askeri ataşesini bakanlık binasına çağırdı.