Prag'da “Kırım İçin Özgürlük” standı kuruldu

Kırım'da yaşanan haksızlığa karşı dün Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bir stant çalışması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 12:48
https://www.qha.com.tr/

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da dün 24 Eylül tarihinde, Kırım’da yaşanan haksızlığa karşı, insanları konu hakkında bilgilendirmek ve Kırım Tatar kahramanların seslerini duyurabilmek adına bir etkinlik yapıldı.

Eyleme, aralarında Azerbaycan, İsrail, Avusturya, Hırvatistan, İngiltere olmak üzere farklı ülkelerden yaklaşık 30 kişi katıldı.

Etkinlik çerçevesinde Prag Old Town Meydanı’nda “Kırım için Özgürlük” ve Kırım’da kaybolan, tutuklu bulunan tüm Kırım Tatar kahramanları hakkında bilgi veren bir stant kuruldu.

Bunun yanı sıra etkinlik katılımcıları Ukrayna’da Rus saldırganlığı ve Kırım’da 2014 yılında yapılan sözde “referandum” konulu karikatürler hazırladılar.

Etkinliğin basın açıklamasında, “Kırım’ın ilhakı şeklindeki Ukrayna egemenliğinin ihlalini, tanıtma işareti olmayan Rus askerlerin ülkenin doğusuna girmesini, Donbas’ta ayrılıkçılara silah ve diğer araçlarla yapılan yardımı uluslararası yükümlülüklerin, Avrupa'da barış ve istikrarın ihlali olarak kabul ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Prag’da ikamet eden ve ellerinde işgalci Rus yönetimi tarafından açılan davalar nedeniyle Rus hapishanelerinde bulunan Kırımlıların resimlerini tutan birkaç Ukraynalı ise "Komünizm Kurbanları Anıtı"nın önünde toplandı. Etkinlik katılımcıları Kremlin esiri Kırımlıların serbest bırakılmasını talep etti.

Eylem organizatörleri, talepleri arasında Rusya’nın Kırım Tatarlarına yönelik baskı ve takibata son vermesi olduğunu da kaydetti.