Lübnan'da "Wonder Woman" filmine yasak hazırlığı

Lübnan'da Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'nın yakında vizyona girmesi beklenen "Wonder Woman" isimli sinema filmini yasaklamak istediği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 18:39
https://www.qha.com.tr/

Lübnan'da Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'nın yakında vizyona girmesi beklenen "Wonder Woman" isimli sinema filmini yasaklamak istediği bildirildi. Yasaklama isteğine gerekçe olarak ise filmin başrolünde oynayan aktris Gal Gadot'nun İsrailli olması gösteriliyor. Henüz resmi bir talep bulunmamasına rağmen, yasaklama kararı için 6 bakanlık komitesi üyesinin tavsiyesi gerekiyor. Öte yandan bakanlıktan yapılan açıklamada filmin Lübnan'daki sinemalarda gösteriminin yasaklanması için her türlü adımın atılacağı ifade edildi.

155593

Wonder Woman filminin yarın yani 31 Mayıs Çarşamba günü Beyrut'taki bir sinemada ilk gösteriminin yapılması bekleniyor. Beyrut sokaklarında bilboardların filmin posterleriyle donatıldığı belirtilse de pek çok boykot grubu bu duruma tepkili. Bu gruplar tarafından sosyal medya platformu Facebook üzerinden filme yönelik bir boykot kampanyası oluşturulduğu öğrenildi. Kampanyanın destekçileri bakanlığın adımını oldukça olumlu bulurken, başroldeki Gal Gadot'nun İsrail Ordusu'nda askerlik yapması sebebiyle yasağı desteklediklerini açıkladılar.