Kırımoğlu, Kırım’ın deniz ablukasının nasıl gerçekleşeceğini anlattı

Kırım’ın deniz ablukasını, Ukrayna Güvenlik Konseyi’nin veya NATO’nun kararı ile gerçekleştirmek mümkün.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 10:51
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’ın deniz ablukası fikrinin nasıl doğduğunu anlattı.

Ukrayna’nın bir haber ajansına konuşan Kırımoğlu, Kırım’ın barışçıl ablukasını gerçekleştiren aktivistlerden, Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan bazı insanların, deniz üzerinden Kırım’a doğru bazı kargolar taşındığına dair bilgilerin geldiğini bildirdi.

Kırımoğlu, “Bundan dolayı deniz ablukası fikri doğdu. Bazı insanlar, orada Kırım’ı bloke edecek motorların bulunduğunu düşünmüş olabilir. Ama öyle bir şey yok. Bu sadece Ukrayna Güvenlik Servisi’nin veya NATO’nun kararı ile gerçekleşebilir. Tarafsız sulara giden motor ve gemilerin kontrolünün yapılması söz konusu. Çünkü bazı gemilerin Rus gemilerine ürünler verdiğine dair bilgiler alındı” dedi.

Kırım’ın barış ablukasının nasıl organize edileceğine dair tahminleri paylaşan Kırımoğlu, “Büyük ihtimalle kontrol, denizde değil limanlarda yapılacak. Ben öyle düşünüyorum, ama detayları bilmiyorum. Bu bizim tarafımızdan (Ukrayna devleti tarafından) organize edilmeli” diye konuştu.