Kırımlılar, Cumhurbaşkanlık İdaresi önünde protesto düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 08:52
https://www.qha.com.tr/

Kırım'ın Rusya'ya ilhakından sonra yarımadayı terk edip Ukrayna’nın anakarasına gitmek zorunda kalan mülteciler 10 Kasım tarihinde Ukrayna Cumhurbaşkanlık İdaresi binasının önünde protesto eylemi düzenleyip Mülteci Kanununun imzalanmasını talep edecek.

Kırım’dan ayrılmak zorunda kalan aktivist Liza Bogutskaya, kişisel Facebook sayfasında söz konusu eylemi desteklemeye çağırdı.

Mültecilerin beklemekten bıktığını kaydeden Bogutskaya, onların, Ukrayna yönetiminden mültecilerin haklarının korunması konusunda ciddi adımlar atmasını istediğini yazdı.

Bogutskaya, “Biz eylem düzenliyoruz. Tiyatro oyunu olarak parlak ve renkli bir şekilde Ukrayna yönetiminin mültecilere ve ilhak edilen topraklarda yaşayan Kırımlı vatanseverlere davranışını göstereceğiz. Küçük bir oyun, daha önce kabul edilen kanunların sonuçlarını sergileyecek. Ondan sonra biz, Ukrayna Cumhurbaşkanının, parlamentonun 20 Ekim 2014 tarihinde kabul ettiği ‘iç mültecilerin hak ve özgürlüklerinin sağlanması’ kanun tasarısını imzalamasını talep edeceğiz” şeklinde belirtti.

Eylemin, Kiev saatiyle 10.30’da başlayacağı bildirildi.