Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitingi’ne yeniden izin alındı

Ankara Valiiliğince kapalı alana alınması istenince iptal edilen 13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek 'Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitingi'ne yeniden izin alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2017 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 12:30
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Teşkilatları Plaformu'nun organizasyonu ile Kırım Tatarlarının vatanlarından sürgün edilişinin 73. yılında anmak ve işgal altındaki Kırım'a ses vermek için 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü, Ankara'da Anadolu (Tandoğan) Meydanı'nda gerçekleştirilmesi düşünülen Ankara Valiiliğince kapalı alana alınması istenince iptal edilen "Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitingi"ne Valilik tarafından bugün (12 Mayıs 10.50 itibari ile) yeniden onay verildi.

155589

Edinilen bilgiye göre Kırım Tatar Teşkilatları Plaformu’nun ve Kırım Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yoğun çabalarıyla mitinge yeniden izin alındı.Böylece  Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitingi yine önceden belirlenen 13 Mayıs Cumartesi günü, Ankara'da Anadolu (Tandoğan) Meydanı'nda  saat 13.30’ gerçekleştirilecek.

Kırım Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği bu gelişmeyi resmi internet sitesinde şu şekide duyurdu:

 “Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitingi’nin kapalı alana alınması yönünde Ankara Valiliğince daha önce yapılması istenen düzenlemeden vazgeçildi.

13 Mayıs 2017 Cumartesi günü Ankara’daki Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitingi’nin daha önceden planlandığı şekli ile Anadolu (Tandoğan) Meydanında yapılması yönündeki bildirim, bu sabah Ankara Valiliğince Kırım Derneği Genel Merkezi’ne yapıldı.

Bunun üzerine 11 Mayıs 2017 akşamı Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından alınan İptal kararı da kaldırıldı.

Kırım’a destek vermek isteyen bütün vatandaşlarımızı 13 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30 da Anadolu (Tandoğan) meydanına bekliyoruz.

 

.