Kırım Tatar asıllı eski Bakan Kemal Unakıtan toprağa verildi

Kırım Tatar asıllı Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul'da Süleymaniye Külliyesi'nde toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 21:12
https://www.qha.com.tr/

12 Ekim 2016 tarihinde vefat eden Türkiye’nin eski Maliye Bakanlarından Kırım Tatar asıllı siyasetçi Kemal Unakıtan bugün 13 Ekim'de toprağa verildi.

70 yaşında hayatını kaybeden Kırım Tatar asıllı eski bakan için İstanbul'da, Süleymaniye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan ile oğlu Abdullah Unakıtan taziyeleri kabul ettiği cenazde, cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in katıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Gül ve eski Başbakan Davutoğlu'nun tabutuna omuz verdiği Kemal Unakıtan'ın naaşı, Süleymaniye Külliyesi'nde toprağa verildi. Unakıtan'ın mezarına Edirne'de medfun bulunan anne ve babasının mezarından getirilen toprağın da serpildiği ifade edildi.

 

Köklerini hiç unutmadı

1946’da Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde bir Kırım Tatar muhacir ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen Unakıtan, Ankara’daki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun olduktan sonra devlet memurluğunda ve özel sektörde çeşitli görevlerde bulundu. 2002’de İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi. İlk milletvekilliğinde 58. hükümette Maliye Bakanlığı’na getirilen Unakıtan 59. ve 60. hükümetlerde de bu görevde kaldı. 2009 yılında bakanlıktan ayrıldı.

2007’de Eskişehir Milletvekili seçilen Unakıtan’ın, Kırım Tatar nüfusunun çok olduğu bu ilden aday gösterilmesinde kendisinin Kırımlı olmasının etkili olduğu söylenmişti. Kemal Unakıtan uzun süren bir hastalıktan sonra 12 Ekim 2016 günü İstanbul’da yatmakta olduğu Acıbadem Maslak Hastanesi'nde vefat etti.