Kırım’da yine Rus bombardıman uçakları uçuyor

Ukrayna Sınır Muhafızlar Kırım üzerinden rus uçakların uçtuğunu üç kez tespit ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 09:34
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Sınır Muhafızları yarımada üzerinde Rus savaş uçaklarının üç sefer gerçekleştirdiğini tespit ettiler.

Ukrayna Devlet Sınır Teşkilatı Basın Servisi tarafından geçtiğimiz gün Rus işgali altındaki Kırım üzerinden uçan Rus bombardıman uçaklarının üç kez tespit edildiği açıklandı.

Basın Servisinin açıklamasında, ''Kırım idari sınırında Arabat yakınlarındaki Berdyansk sınır muhafaza birliklerince Rusya Federasyonu’na ait Su-24 uçaklarının Kırım üzerinden uçuş yaptıkları üç kez kaydedildi" diye kaydedildi.

Ayrıca Ukrayna Devlet Sınır Teşkilatı’nın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin hava Kuvvetleri ilgili birimlerine hava sahası ihlalini bildirdiği de belirtildi.

Kısa bir süre önce de Ukrayna Sınır Muhafızları yine Kırım üzerinden uçan iki Mi-8 Rus helikopteri ve bir insansız hava aracı tespit etmişlerdi.

 

Kırım'daki askeri hareketliliğin Rusya ile Kırım arasında kara bağlantısı kurmak adına Ukrayna'nın Azak denizi kıyılarına yönelik olduğu tahmin ediliyor.

Rusya'nın Kırım'ı askeri üsse dönüştürmeye başlamasının akabinde, Ukrayna'nın doğusunda sürdürdüğü örtülü savaştan ayrı olarak Ukrayna sınırında askeri birlikler konuşlandırıp tatbikat düzenlemesi, işgal edilen Kırım yarımadası ile Rusya arasında bir kara koridoru oluşturmak için Geniçesk ve Herson'a yönelik bir tehdit olarak değerlendiriliyor. Rusya eğer böyle bir işgali gerçekleştirirse sadece Kırım'ın Ukrayna ile kara bağlantısını kesmiş olmayacak, ayrıca Donetsk gibi Ukrayna'nın doğusundaki teröristlerin kontrolünde bulunan bölgeleri güneyden de Rusya'ya bağlayabilecek.