Kırım’da Belediye Başkanına ve Yardımcısına gözaltı

Kefe Belediye Başkanı Dmitriy Şçepetkov ve Yardımcısı Makar Makarov, gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2015 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 13:39
https://www.qha.com.tr/

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlileri, Kefe Belediye Başkanı Dmitriy Şçepetkov ve Yardımcısı Makar Makarov’u gözaltına aldı. FSB basın servisi, Şçepetkov ve Makarov’un, irtikap (görevini kötüye kullanma) ve şantaj yapan bir gruba dahil olduğunu ileri sürdü.

Grubun diğer üyelerinden de bazılarının tutuklandığını bildiren basın servisi, “Gruba Kefe Belediye Başkanı Şçepetkov, Yardımcısı Makarov ve diğer üyeler dahil idi. Soruşturma organları, dava açma konusunu değerlendiriyor” diye ifade etti.

Kefe Belediyesi’nde FSB tarafından düzenlenen operasyonun tanığı, “Maskeli kişiler, Kefe Belediyesi’nin binasından, elleri kelepçeli olan Şçepetkov ve Makarov’u çıkardı, minibüse bindirip götürdü” diye anlattı. Olay tanığı, operasyonun, özel tim tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Şçepetkov ve Makarov, görevlerine 2014 yılın Aralık ayında atanmıştı. İrtikap, idari kamu görevlisinin birtakım menfaatler için görevinin getirdiği nüfuz ve güveni kötüye kullanmak ve insanların hatalarından yararlanarak gayrimeşru bir şekilde konumunu kullanması suçuna verilen isimdir.