İki sarhoş Rus denizci İsveç kıyılarında gemiyi karaya oturttu

Rus denizcilerinin kanlarındaki alkol seviyesinin 1 promili aştığını belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 17:06
https://www.qha.com.tr/

İki sarhoş Rus denizci İsveç’te gemiyi karaya oturttu. İsveç polisi, 44 ton dizel yakıt taşıyan 80 metrel uzunluğundaki gemiyi karaya oturtan iki Rus denizciyi gözaltına aldı.

 

Aftonbladet gazetesini haberine göre, kargo gemisi bu sabah, 23 Eylül Pazar günü saat 5.00 civarında İsveç'in Oskarshamn Adası’nın güneyinde karaya oturdu (90 cm).

 

155170

 

Faroe Adaları bandıralı gemide iki Rus tarafından yönetilen Filipinli mürettebat bulunuyordu. Gemiyi İsveçli pilotlar tespit etti. Daha sonra gemiye gelen sahil güvenlik ve polis görevlileri ilk önce nöbette olan 37 yaşındaki kaptanı buldu. İsveçli yetkililer kaptanın sarhoş olduğunu tespit etti.

 

Diğer Rus vatandaşı 50 yaşındaki kaptan yardımcısı, o sırada kabin içinde bulunuyordu ve gemiyi karadan hareket ettirmeye çalışıyordu. Bu işlem için söz konusu gemiye gereki olan derinliğin en az 5 metre olduğunu biliniyor.

 

İki Rus vatandaşı da polis karakoluna götürüldü ve kan tahlilleri alındı. Her ikisinin de kanlarındaki alkol seviyesinin 1 promili aştığını belirlendi.