Gözaltına alınan yaşlı Kırım Tatarı “itaatsizlikle” suçlanabilir

Avukat Emil Kurbedinov, bugün, 8 Ağustos tarihinde gözaltına alınan yaşlı Kırım Tatarı için tercüman getirilmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 20:58
https://www.qha.com.tr/

Yasa dışı olarak yargılanan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’e destek vermek için Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi önünde tek kişilik protesto düzenlediği için Rus kolluk kuvvetlerince gözaltına alınan Kırım Tatar hareketi emektarı Server Karametov hasta, hareket koordinasyonu bozuklukları var. Avukat Emil Kurbedinov, işgalcilerin bunu polis memuruna “itaatsizlik” olarak kullanabileceğini, yaşlı aktivistin “ellerinden kaçmaya çalıştığını” ileri sürebileceğini ifade etti.    Konuyla ilgili kişisel Facebook sayfasında açıklama yapan Emil Kurbedinov, “Server Ağa için tercüman talep ediyoruz! Server Ağa’nın hareket koordinasyonu bozuk. Ellerini ve vücudunu sadece sarsarak hareket ettirebiliyor! Şimdi ise bunu itaatsizlik olarak göstermek istiyorlar?! Kaçmaya çalıştığını ileri sürecekler. O zar zor bardağına su dökebildi. Bu Rusya’da tekerlekli sandalyeli hırsız olayı gibi olacak” diye kaydett.

158173

Ayrıca Kurbedinov, Server Karametov’un sağlık durumundan dolayı günde 3 kez ilaç içmesi gerektiğini, saat 13.30 evde olacağı ve ilaç içeceğini düşündüğü  için yanına ilaç almadığını belirtti.   Emil Kurbedinov, Server Karametov’un gözaltına alınmasına tanık olan herkese mahkemede ifade verme çağrısında bulundu.   Daha önce işgalci polis görevlilerinin, Kırım'ın sözde Yüksek Mahkemesi önüne "Putin! Aksyonov! Bizim çocuklarımız terörist değil! Kırım Tatarlarını suçlamaya son verin!" yazılı pankartla tek kişilik protesto düzenleyen Kırım Tatar hareketi emektarı Server Karametov'u gözaltına aldığı bildirilmişti.   İşgalci zalimlerin Karametov'un ihtiyar yaşına aldırmadan, yaka paça ve darp ederek gözaltına alması büyük tepki topladı.