Filipinler'de araçlara asılan dini sembollere yasak

Filipinler'de arabaların ön panellerine dini semboller asılması yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 17:05
https://www.qha.com.tr/

Filipinler'de arabaların ön panellerine dini semboller asılması yasaklandı. Kararın güvenlik endişeleri gerekçesiyle alındığı belirtilse de özellikle Katolik Kilisesi'nden büyük tepki gösterdiği bildirildi. Söz konusu kararın, 26 Mayıs Cuma günü uygulanmaya başlanan "sürücüler için dikkat dağıtıcı unsurların ortadan kaldırılması"na yönelik geniş çaplı yeni bir yasanın parçası olduğu ifade ediliyor. 

156099

Ulusal Ulaştırma Düzenlemeleri Ajansı sözcüsü Aileen Lizada konuyla ilgili olarak, sürüş esnasında telefonla konuşmak, mesaj yollamak, makyaj yapmak, yeme-içme gibi hareketlerin de bu kapsamda yasaklandığını açıkladı. Oldukça yaygın olarak araç içlerine dini semboller asma geleneğinin bulunduğu Filipinler için kararın oldukça tartışmalı olduğu değerlendiriliyor. 

Yüzyıllarca yönetimi altında kaldığı İspanyol koloni yönetiminin bir mirası olarak, Filipinler'de nüfusun büyük çoğunluğu Katolik Hristiyan durumunda. Bu açıdan sürüş esnasında Tanrı'nın korumasını sağlayacağı inancıyla arabalarda dini sembollerin yaygın biçimde kullanıldığı biliniyor.