Elzara İslâmova’nın evinde yapılan aramanın detayları

İslamova'nın avukatı: "Rus kolluk kuvvetleri, bu defa yasalara uygun hareket etti."

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 13:31
https://www.qha.com.tr/

Avukat Cemil Temişev, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlilerin 9 Aralık sabah saatlerinde “Kara Deniz Production” Genel Müdürü Elzara İslamova’nın evinde yaptığı arama ile ilgili detayları açıkladı.

“Kara Deniz Production” stüdyosuna konuşan Temişev, aramanın, ATR Kırım Tatar televizyon kanalı sahibi Lenur İslâmov’a açılan dava kapsamında düzenlendiğini bildirdi.

Elzara İslamova’nın avukatı Temişev, “Lenur İslâmov’un herhangi bir suç faaliyetine ilgisini kanıtlayabilecek dokümanlar arandı. Hiçbir şey bulamadılar. Elzara hanım çok sakin davrandı. Soruşturma görevlisi, sinirlenmek veya endişelenmek için bir sebep vermedi” dedi.

Aramanın bir buçuk saat devam ettiğini anlatan Temişev, bu defa kolluk kuvvetlerinin yasadışı hareketlerde bulunmadığını belirtti. Kolluk kuvvetleri görevlilerinin, arama sırasında avukatın bulunmasına engel olmadığını kaydeden Temişev, “Bence bu defa arama prosedürü doğru bir şekilde yapılıp yasaların ihlalleri yaşanmadı. Tabii ki, arama, rahatsız edici bir şey, ama mümkün olduğu kadar tüm haklar gözetildi” diye konuştu.

Daha önce Elzara İslamova, ATR Kırım Tatar televizyon kanalının genel müdürlüğü görevini yapmıştı. Ancak Kırım’ın işgalinden sonra Rusya’nın baskılarına uğrayan ATR, lisansı alamadığı için Kiev’e taşınmasının ardından İslâmova, “Kara Deniz Production” stüdyosunun başına geçmişti.

2 Kasım tarihinde Rus kolluk kuvvetleri, ATR Kırım Tatar televizyon kanalının eski müdür yardımcısı Lilya Bucurova’nın evinde arama yapmıştı.