Donetsk bölgesinde Ukrayna yanlılarının kaçırıldığı olaylar artıyor

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 09:46
https://www.qha.com.tr/

Donetsk bölgesinde Gorlivka Belediye üyesi Vladimir Rıbak, Slovyansk’ta ise avukat ve sivil toplum eylemcisi Artur Stulikov’un oğlu ve gazeteci Sergey Lefter kaçırıldı.

16 Nisan tarihinde Slovyanks’ta esir alınan gazeteci Sergey Lefter 3 gündür esir tutuluyor. Arkadaşları Rusya yanlılarıyla iletişim kurmaya çalışıyor. Silahlı kişiler Sergey Lefter'in sadece gazeteci değil, Sağ Sektör (Pravıy Sektor) hareketinin üyesi olduğunu iddia ediyor.

BAYRAK İNDİRDİĞİ İÇİN KAÇIRILDIDonetsk bölgesi “Front Zmin” (Değişim Cephesi) partisinin eski şube başkanı Aleksandr Yaroşenko, Batkivşçina (Atavatan) Partisini temsil eden Gorlivka Belediye üyesi Vladimir Rıbak'ın 17 Nisan tarihinde Gorlivka Belediyesi önünde yapılan miting sırasında Donetsk Halk Cumhuriyeti bayrağını indirme ve Ukrayna bayrağını asma çabasında bulunduğunu ancak göstericiler ve yardıma gelen kamuflajlı ve maskeli kişiler tarafından engellendiğini bildirdi. Vladimir Rıbak, olayın ardından kaçırıldı.

UKRAYNA YANLILARININ EVLERİNE SALDIRILARAynı gün Donetsk bölgesi Slovyank şehrinde kimliği belirsiz kişilerden oluşan bir grup, avukat ve sivil toplum eylemcisi Artur Stulikov’un evine saldırdı. Saldırı sonrası Artur Stulikov’un evinde bulunan oğlu Artyom Stulikov kayboldu. Artur Stulikov, evine yapılan saldırının komünistler tarafından, kendisinin Ukrayna’da anayasal düzen korunmasını destekleyen mitinglere katılması ve Slovyansk yetkililerin ayrılıkçılık ve yolsuzluklarına ilişkin bilgileri eleştirmesinden dolayı yapılan bir tehdit olduğunu söyledi.