Bangladeş, Arakanlı Müslümanlar için mülteci kampı kuracak

Bangladeş, Arakanlı Müslümanlar için 400 bin kişilik mülteci kampı inşa etmeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 18:36
https://www.qha.com.tr/

Bangladeş, Arakanlı Müslümanlar için 400 bin kişilik mülteci kampı inşa etmeyi planlıyor. Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara karşı devam eden sistematik saldırılar ve etnik temizlik uygulamaları nedeniyle büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalan Bangladeş, geçtiğimiz 3 hafta içerisinde 400 bin Arakanlı Müslümanı kabul etti.

159264

Yetkililer, Myanmar sınırındaki bölgede, 8 kilometrekare alanda inşaatı devam eden kampın 10 gün içerisinde tamamlanmış olacağını kaydetti. Uluslararası yardım kuruluşları ve Bangladeş Ordusu'nun yardımıyla inşa edilen kampta, her biri 8 aileyi alacak şekilde 14 bin barınak bulunması planlanıyor. Öte yandan aşırı nüfuslu ve fakir bir ülke olması sebebiyle Bangladeş'in, Arakanlı Müslümanlara ülke içerisinde yer açma imkanı olmadığı bildirildi. 

Myanmar Ordusu'nun Arakanlı Müslümanlara karşı giriştiği etnik temizlik kampanyası köy yakmaları, yargısız infazlar, toplu tecavüzlere sahne oldu. Özellikle askeri helikopterler vasıtasıyla Arakanlı Müslüman köylerinin sistematik bir şekilde yakıldığı belirtiliyor. Birleşmiş Milletler (BM), durumu etnik temizliğin tipik bir örneği olarak nitelendirmişti.