"Arakan'daki durum tipik bir etnik temizlik örneği"

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlar'ı hedef alan askeri operasyonlar ve çatışmalar hakkında konuşan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Şefi, durumu "tipik bir etnik temizlik örneği" olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 14:40
https://www.qha.com.tr/

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlar'ı hedef alan askeri operasyonlar ve çatışmalar hakkında konuşan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Şefi, durumu "tipik bir etnik temizlik örneği" olarak nitelendirdi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra'ad el Hüseyin, Arakan'daki (Rakhine) insani krizin, Myanmar yönetiminin erişim engeli nedeniyle kapsamlı bir şekilde değerlendirilemediğini belirtti.

159131

İnsan Hakları Konseyi'nin 36. oturumunun açılış konuşmasında el Hüseyin, "Geçtiğimiz yıl Arakan'da yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili uyarıda bulunarak, söz konusu ihlallerin giderek daha da yaygınlaştığını ve neredeyse insanlığa karşı işlenen suçlar seviyesinde bir topluluğa yönelik olarak sistematik saldırıların meydana geldiğini ifade ettim." şeklinde konuştu.

Saldırıların başladığı 25 Ağustos'tan bu yana 294 binden fazla Arakanlı Müslüman'ın sınır bölgelerden Bangladeş'e kaçtığı değerlendiriliyor. İnsan hakları örgütlerinin elde ettiği uydu fotoğraflarında bölgedeki pek çok köyün tamamen yokedildiği görülürken, pek çok tecavüz ve çocukların da hedefe alındığı cinayet vakaları raporlara konu olan diğer vahşi saldırılar arasında bulunuyor.