AGİT, Rus askeri araçlarını tespit etmeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 12:06
https://www.qha.com.tr/

AGİT gözlemcileri, Donetsk civarında Rusya yanlısı teröristlerin kontrolü altında bulunan bölgede ağır silah taşıyan17 kamyondan oluşan 2 konvoyu tespit etti.

AGİT Özel Gözlem Misyonun üyeleri, iki gündür Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri terör örgütlerin işgal ettiği alanlarda tankların ve diğer askeri araçların hareketini görüyor.

Özel Gözlem Misyonun 9 Kasım tarihli raporunda, Donetsk’in yanında Sverdlovo kasabasında plaka ve başka tanıtma işareti olmayan 17 adet ZİL kamyonunun görüldüğü belirtildi. Beş kamyonun römorklarında ‘Grad’ çok namlulu roketatarların, ikisinde ise mühimmatın olduğu tespit edildi. Kamyonların içinde askerler görülmedi.

Donetsk bölgesinin başka yerleşim yeri olan Zugres’te, AGİT gözlemcileri, plaka ve başka tanıtma işareti olmayan 17 KAMAZ kamyonlardan oluşan konvoyu tespit etti. 12 kamyonda 122 mm’lik obüslerin olduğu açıklandı.

Gözlemciler, kamyonların doğu tarafına hareket ettiğini bildirdi.

AGİT’in 8 Kasım tarihli raporunda da 40 kamyon ve yakıt tankerlerinden oluşan konvoyun Donetsk’in Makeyevka şehrin yanında görüldüğü belirtildi.

AGİT gözlemciler ayrıca, Donetsk merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan Lenina sokağında dört T-72 ve beş T-64 olmak üzere tanıtma işareti olmayan 9 tankın geçtiğini kaydetti.

Ukrayna Güvenlik Konseyi, tankların Rusya’ya ait olduğunu bildirdi.

Ukrayna askerleri, Rusya’dan Donbas’a askeri birlikleri, saboraj grupları, askeri araçları ve mühimmat sevkiyatın yapıldığını kaydetti.

Rusya yanlısı teröristler ise, AGİT’in tespit ettiği askeri araçların ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ne ait olduğunu ve yardım için diğer bölgelerden geldiğini iddia etti.