Afganistan'da terör sivilleri zor durumda bıraktı

Taliban ve DAEŞ gibi örgütlerle mücadeleyi sürdüren Afganistan'da terör nedeniyle sığınmacı durumuna düşen halk sivil halk barınma ve beslenme problemi yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 21:08
https://www.qha.com.tr/

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlar sürerken, diğer yandan da Kunduz şehrinde Taliban'la devam eden çatışmalar nedeniyle sığınmacı konumuna düşen halkın barınma ve gıda sıkıntısı yaşadığı belirtiliyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Hasaki Mine ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlardan birinde 13 terörist öldürüldü.

Terörle mücadele operasyonları sürerken, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz şehrinde Taliban militanlarıyla hükümet arasındaki çatışmalar nedeniyle civar şehirlere sığınan insanların çadır ve gıda sıkıntısı yaşadıkları ifade edildi.

Yine Anadolu Ajansı'nın aktardığına göe Konya merkezli RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, konuyla ilgili olarak "Afganistan'a acil insani yardım" kampanyası başlattı.

Kampanya hakkında konuşan RİDA Derneği yöneticilerinden Selim Doğdu, Kunduz kentinde geçen hafta başlayan çatışmaların şiddetlenerek devam ettiğini ve komşu şehirlere sığınanların sayısının giderek arttığını söyleyerek Tahar şehrine 50 binden fazla kişinin sığındığını, bazı ailelerin çadırsız olduğunu, çadırlara yerleştirilenlerin de dağlık bölge şartlarından ötürü soğuk hava koşullarından endişe duyduklarını belirtti.

Ayrıca Tahar Valiliği sözcüsü Sünnetullah Timur tarafından Kunduz'dan gelen sığınmacı sayısının 50 bini geçtiği, kamplara sığmayan sığınmacıların okullara ve parklara yerleştirildiği, yapılan yardımlar yeterli olmadığından yardım kuruluşlarından destek bekledikleri duyuruldu. Bölgedeki sığınmacıların su ve ekmek bulmakta zorlandığı da aktarılan bilgiler arasında.