Ukraynalı çocukları tedavi eden Türk hekim Prof. Dr. Hakan Ağır, duygularını QHA ile paylaştı

İşgalci Rusya’nın saldırıları neticesinde yaralanan Ukraynalı çocukları gönüllü olarak tedavi eden Prof. Dr. Hakan Ağır, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın kararı ile “Kurtarılan Hayat” madalyasına layık görüldü. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Ukrayna’nın bağımsızlığının 33. yıl dönümüne ilişkin düzenlenen resepsiyonda, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar’dan ödülünü alan Prof. Dr. Ağır, Kırım Haber Ajansı (QHA) ile duygularını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 09:59
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından 17 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna'nın bağımsızlığının 33. yıl dönümüne özel resepsiyon düzenlendi. 

KURTARILAN HAYATLAR MADALYASI 

Program kapsamında Ukraynalı çocukları gönüllü olarak tedavi eden Türk hekim Prof. Dr. Hakan Ağır'a, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın (Volodimir Zelenski) kararıyla "Kurtarılan Hayatlar" madalyası verildi. Hekim Prof. Dr. Hakan Ağır, madalyasını Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar'ın (Vasyl Bodnar) elinden aldı. 

HER İKİ AYDA BİR UKRAYNA'YA GİDEREK YARALILARI TEDAVİ EDİYOR

Törenin ardından Prof. Dr. Ağır, duygularını Kırım Haber Ajansı (QHA) ile paylaştı. Her 2 ayda bir Ukrayna'ya gidip Ukraynalı çocuklar başta olmak üzere vatandaşları gönüllü olarak tedavi ettiğini aktaran Ağır, cephe hatlarına yakın bölgelerde de yaralılara destek olduğunu kaydetti.

Ukraynalı çocukları tedavi eden Türk hekim Prof. Dr. Hakan Ağır, duygularını QHA ile paylaştı pic.twitter.com/UlzkF2ABXA

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 18, 2024

Rusya'nın saldırılarından sonra işgal altındaki Donbas ve Kırım gibi bölgelerinin kurtarılacağına inandığını belirten Ağır, "Kırım'ın kurtarılacağından eminim, bunu çok istiyoruz" dedi.

Öte yandan QHA'nın "Oradaki imkânları nasıl değerlendiriyorsunuz? Ukrayna'da hangi şartlarda çalışıyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Ağır, Rusya'nın Kıyiv'deki (Kiev) en büyük çocuk hastanesini vurduğunu bunun tehlikeli sonuçlar doğurduğunu anımsattı. Ağır, bomba seslerinin altında her an ölümü düşünürken aynı zamanda Ukraynalı yaralılara yardım etmek istediğini söyledi.