Ukrayna Büyükelçisi Bodnar ve eşi, Ukraynalı kimsesiz çocukların 23 Nisan etkinliğinde QHA'ya konuştu

İşgalci Rusya'nın saldırı tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve Türkiye'ye tahliye edilen Ukraynalı kimsesiz çocuklar için Ankara'da 23 Nisan Çocuk Bayramı'na özel etkinlik düzenlendi. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve eşi Katerına Bodnar etkinliğin ardından QHA'ya yaptığı değerlendirme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2023 12:25
https://www.qha.com.tr/

24 Şubat 2022'den bu yana Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna'da milyonlarca vatandaş başta cocuklar olmak üzere can güvenliği tehlikesi altında yaşamakta. Arabuluculuk rolü üstlenen Türkiye, Ukrayna'daki sivillerin sığınma kapısı oldu.

Eryaman Çocuk Evleri Sitesi (ÇES) Müdürlüğü, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ukraynalı çocuklar için etkinlik düzenledi. Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Musa Şahin, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve eşi Katerına Bodnar, Eryaman Sevgi Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü Kuruluş Müdürü Uzman Serap Sağlam Tekneci, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetlere bağlı Çocuk Evleri Kuruluş Müdürleri, Türk ve Ukraynalı bakım personelleri ile Türk ve Ukraynalı bakım ve koruma altındaki çocuklar katıldı. Eryaman Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü tarafından hizmet alan 41 Ukraynalı çocuk ile 23 Türk yetim ve öksüz çocuk bir araya getirildi.

"ÇOCUKLARIMIZ BURADA GÜVENDE OLDUĞU İÇİN HUZURLUYUZ"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar etkinliğin ardından QHA'ya yaptığı değerlendirmede, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünyaya armağan ettiği için Atatürk'e teşekkür etti. Bodnar, "Bizim çocuklarımız da burada güvende olduğu için biz de çok huzurluyuz" diyerek organizatörlere teşekkür etti. Bodnar, "Bu çocuklar Türkiye'nin parçasını kalplerine aldıkları için mutluyuz. Ukraynalı çocuklarımız Türk şiiri okuduğu zaman çok gurur duyduk. Çocuklarımız artık Türkçe konuşmaya başlıyor. Ve bu bizim arkadaşlığımızı güçlendiriyor. Bu zor zamanlarda bu bizim için bir destektir" dedi. 

Büyükelçi Bodnar, "Türklerin çocuklarımızı sevdiğini hissediyoruz ve bu his bizim için çok önemli. Türkiye'nin çocuklara sahip çıkması bizim için çok önemli, bu bizim için ders niteliğinde olacak" vurgusu yaptı. 

"KARANLIKTA PARLAK İNSAN İYİ GÖZÜKÜR VE TÜRKİYE BİZİM İÇİN BÖYLE"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar'ın eşi Katerına Bodnar, kimsesiz çocuklarla bire bir ilgileniyor. Çocukların Ankara'ya getirilmesiyle birlikte çocuk evlerini ziyaret eden Bodnar, burada tüm gününü geçirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Kırım Haber Ajansına değerlendirmede bulunan Bodnar, çocukların bir hazine olduğunu söyledi. Bodnar, "Ukraynalıların bir lafı vardır: 'Karanlıkta parlak insan daha iyi gözükür'. Bizim için Türkiye de böyle oldu. Ben buraya herhangi birinin çocuklarını ziyarete gelmiyorum, kendi çocuklarımı ziyarete geliyorum" dedi.

Katerına Bodnar, "Misafirpeverliğini hep hatırlayacağız" diyerek Türkiye'ye teşekkür etti.