Prime Orkestra Türkiye turnesinde: Grubun kurucu üyesi Horolskıy, QHA'ya konuştu

Ukrayna müzik grubu Prime Orkestra'nın kurucularından, müzik yapımcısı, gitarist Oleksiy Horolskıy, Türkiye turnesindeki amaçlarını Kırım Haber Ajansına (QHA) anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 18:01
https://www.qha.com.tr/

Türkiye turnesine çıkan Prime Orkestra, Ankara’daki 20 Eylül 2024 tarihli “Dance Sympo Show 80's-90's" başlıklı konserinde katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Konser öncesinde müzik grubu Prime Orkestra’nın kurucularından, müzik yapımcısı ve gitarist Oleksiy Horolskıy, Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularına yanıt verdi.

???????? Prime Orkestra Türkiye turnesinde: Grubun kurucu üyesi Horolskıy, QHA'ya konuştu pic.twitter.com/lUBzoU8stL

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 21, 2024

"ENSTRÜMANLARLA ÇEŞİTLENDİREREK DAHA FAZLA KİTLEYE HİTAP ETMEYİ AMAÇLADIK"

Orkestranın 2014 senesinde kurulduğunu ve 42 üyesinin bulunduğunu belirten Horolskıy, “Orkestra denilince akla klasik müzik geliyor. Ancak biz bunu değiştirmek ve renklendirmek istedik. Farklı enstrümanlar ekledik, rock müziğine uyarladık. DJ ekledik, pop, rock gibi müziklerle daha fazla kitleye hitap etmeyi amaçladık.” diyerek orkestranın faaliyetlerinden söz etti. Horolskıy devlet nezdinde ve bireysel olarak toplamda bin 500’ün üzerinde konser verdiklerini de ifadelerine ekledi.

PRİME ORKESTRA TURNE KAPSAMINDA UKRAYNALI ASKERLERE BAĞIŞ TOPLUYOR

Türkiye turnesi amaçlarına da değinen Horolskıy, farklı deneyimlerle konserlerini icra ettiklerini, dil ve din fark etmeksizin insanları birleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Öte yandan turne ile Ukrayna cephesindeki askerler için bağış topladıklarını da dile getiren Horolskıy, bu konserlerle Ukrayna’ya destek sağlayabildiklerinin altını çizdi.

"GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA SAVAŞ GİBİ BİR ACI YAŞANMAMALI"

Dinleyici kitlesine QHA aracılığıyla mesaj bırakan Horolskıy şu ifadelere yer verdi:

“Günümüz dünyasında savaş olmamalı, savaş gibi bir acı yaşanmamalı. Ukrayna'nın direnişi birçok ülkeye ilham verirken aynı zamanda savaşın dehşet verici yüzünü de gösteriyor. Böyle şeylerin yaşanmaması için yapılması gerekenleri de akla getiriyordur diye umuyorum.”