Prime Orkestra'nın şefi Doroşenko'dan QHA aracılığıyla mesaj: Zafer inananların olacak!

42 sanatçı üyesiyle çeşitli enstrüman ve şarkılarla dinleyicilere farklı bir deneyim kazandıran Prime Orkestra'nın şefi Denıs Doroşenko, Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 17:37
https://www.qha.com.tr/

Başkent Ankara’da büyüleyici bir konser tertip eden Ukrayna müzik grubu Prime Orkestra’nın şefi Denıs Doroşenko, 20 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen konser öncesinde Kırım Haber Ajansının (QHA) mikrofonuna değerlendirmede bulundu.

???????? Prime Orkestra'nın şefi Doroşenko'dan QHA aracılığıyla mesaj: Zafer inananların olacak! pic.twitter.com/pRLooK8ijm

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 21, 2024

ARALIK AYINDA HOGWART TEMALI KONSER 

42 sanatçı üyesini içinde barındıran Prime Orkestra’nın çok çeşitli olduğunu aktaran Şef Doroşenko, orkestra içinde telli, üflemeli ve vurmalı çalgıların yanında DJ ve vokallerin bulunduğunu belirtti. Geçen sene Türkiye’de rock konserleri verdiklerini dile getiren Doroşenko bu sene evrensel müziklerle sahne aldıklarını gelecek aralık ayında ise Hogwarts teması işleyeceklerini duyurdu.

PRIME ORKESTRA KONSERLERİYLE UKRAYNA'YA BAĞIŞ TOPLUYOR

QHA’nın “Rus saldırıları orkestranızın faaliyetlerini nasıl etkiledi?” sorusuna yanıt veren Doroşenko, müzik gruplarının Harkiv ve Donbas merkezli olduğunu ve Rus saldırıları neticesinde tüm sanatçı üyelerinin evlerinin yıkıldığını veya yakınlarını kaybettiğini söyledi. Bunun duygusal anlamda çok zor olduğunu vurgulayan Doroşenko, “Geniş çaplı işgal girişiminin ardından Nisan 2022’deki ilk konserimiz çok zordu. Ancak geride kalanlar var, biz onların sesi olmalıyız. Müzik yaparak insanlara bunları anlatmalıyız diye misyon edindik kendimize ve böylelikle sanatımızı icra etmeye devam ettik. Diğer taraftan devletten veya farklı kurumlardan yardıma erişemeyen kesimler var. Onlara da yardım toplayarak görevimizi yapıyoruz diyebiliriz.” açıklamasında bulundu.

"ZAFER İNANANLARIN VE HAKLI OLANLARIN OLACAK"

Türk dinleyicilerine seslenen Doroşenko, “Sanatımıza destek olduğunuz, geldiğiniz, konser biletlerimizi aldığınız, bağışlar yaptığınız, ülkemize yardım ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Ayrıca not düşmek istiyorum: Konserlerimize gelen insanlarla konuştuğumuzda her fırsatta desteklerini ifade ediyorlar. Bu da bize güç veriyor. Bu nedenle lütfen Ukrayna'nın yanında olmaya ve inanmaya devam edin. Zafer inananların ve haklı olanların olacak.” diyerek sözlerine son verdi.