Nariman Celal, işgal altındaki Kırım'a dönemeyecek

KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, QHA'ya verdiği özel röportajında, Rus esaretinden serbest bırakılacağını öğrendiğinde kendisine Kırım'a geri dönemeyeceğini söylediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 12:08
https://www.qha.com.tr/

Yaklaşık olarak 3 yıl Rus esaretinde kalan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, 2014 yılından bu yana Rus işgali altında olan Kırım'a dönemeyeceğini belirtti.

Ukrayna ile Rusya arasında 28 Haziran'da gerçekleşen esir takası neticesinde hürriyetine Nariman Celal, 5 Temmuz 2024 tarihinde Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov, KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Umerov ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev ile Kıyiv’deki KTMM Ofisinde bir araya geldi.

"GERİ DÖNMEYİ AKLINDAN BİLE GEÇİRME"

Görüşmenin akabinde Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularını yanıtlayan Celal, Ukrayna'ya dönme olasılığını öğrendikten hemen sonra kendisine Kırım'a geri dönemeyeceği konusunda bilgi verildiğini aktardı.

KTMM Başkan Yardımcısı konuya, "Geçici olarak işgal altında olan Kırım’a geri dönemem. Serbest bırakıldığımı bildirdikten sonra bana, 'geri dönmeyi aklından bile geçirme' dediler." ifadeleri ile açıklık getirdi.

Öte yandan Nariman Celal, siyasi faaliyetlerini Kıyiv'de yütürmeye devam edeceğini belirterek, birçok siyasi tutukluyla görüştüğünü ve onlarla temas kurduğunu söyledi. Siyasi mahkûmların esaretten kurtulması için yürütülen çalışmalara katılacağını açıklayan Celal, ayrıca ailelerine psikolojik destek sağyalacağını kaydetti. KTMM Başkan Yardımcısı, siyasi mahkûmların yakınlarına seslenerek, "Umudunuzu kaybetmeyin." dedi.