Kırımoğlu ve Salihi'den Türk Ocakları Genel Merkezinde birlik mesajı

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Türkmen lider, Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Türk Ocakları Genel Merkezinde bir araya geldi. Kırımoğlu ve Salihi, Türk dünyasının birlik olması için çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 19:44
https://www.qha.com.tr/

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi dün Türk Ocakları Genel Merkezinde bir araya geldi. Salihi ve Kırımoğlu, bir video mesaj yayımlayarak Türk dünyasına ilişkin önemli mesajlar verdi.

"IRAK TÜRKMENLERİ OLARAK KIRIM TATAR KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Video mesajda, "Türk dünyasının varlığını devam ettirmek için Türk Ocaklarında bir araya geldik" vurgusunu yapan Salihi, "Kırım Tatar Türkleri varlığımızdır. Irak Türkmenleri olarak kardeşlerimizin yanındayız. O zaman hep beraber güçlü oluruz" ifadelerini kullandı. 

Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Türk Devletleri Teşkilatı liderlerine de çağrı yaparak, "Dış Türkler olarak gözlemci statüsünde Türk Devletleri Teşkilatı içinde olmamız gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

KIRIMOĞLU'NDAN TÜRK DEVLETLERİNE DESTEK MESAJI

Öte yandan efsanevi lider Kırımoğlu, "Irak'taki Türk kardeşlerimizin durumuyla ilgiliyiz. Biliyoruz ki onlar da Saddam Hüseyin zamanında çok eziyet çekti. Bu eziyet çok şükür sona erdi. Irak Türkmenleri kimliklerini koruyacak ve orada mutlu yaşayacaklar" dedi.

Rus işgali altındaki Kırım'daki son duruma da değinen Kırımoğlu, "Topraklarımızı işgalden kurtaracağız. Bu durumda tüm dünyadan destek bekliyoruz. Müslüman olarak, Kırım Türkleri olarak kardeşlerimizden destek bekliyoruz" çağrısı yaptı. Kırımoğlu, Türk Devletleri Teşkilatına üye bazı devletlere sitem ederek, "Kırım'ın durumuna ilgi göstermeyen hatta işgalcilere destek veren kimseler var. Türk Devletleri Teşkilatının güçlü olması için demokratik devletleri barındırması lazım" değerlendirmesini yaptı. 

#Kırımoğlu ve #Salihi'den Türk Ocakları Genel Merkezinde birlik mesajıhttps://t.co/xwEFRNEqbt pic.twitter.com/i55FohGAn3

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 11, 2023