Kırım Tatarlarının Milli Lideri Kırımoğlu'ndan QHA'ya ziyaret

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Kırım Haber Ajansını (QHA) ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2023 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2023 00:06
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyeti, Ankara'daki Kırım Haber Ajansının ofisini ziyaret etti.

Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, bugün Ankara'da resmi temaslarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüşen Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Kırım Haber Ajansını (QHA) ziyaret etti.

Kırım Haber Ajansı Ankara Ofisi Müdürü Esma Kasar'ın ev sahipliğindeki ziyarette; Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov, TİKA'nın bir önceki Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat  ve Evkaf Vakfı Türkiye Temsilcisi Aliye Çıtak yer aldı. 

KIRIMOĞLU'NDAN QHA'YA ÖZEL RÖPORTAJ

Kırım Haber Ajansı çalışanlarıyla bir araya gelen Kırımoğlu, görüşmelerin ardından Kırım Haber Ajansına röportaj verdi. Kırımoğlu'nun gündeme ilişkin ve Kırım'ın Rus işgalinin 9. yıl dönümü ve Rusya'nın Ukrayna'daki topyekun işgal girişiminin birinci yılına ilişkin görüşleri, Kırım Haber Ajansında yayımlanacak.