Kırım Tatar diaspora temsilcisi Çorabatır: Rusya SSCB gibi parça parça olacak

Kırım Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Çorabatır, savaşın devam ettiği Ukrayna’da şahit olduğu anları ve savaşın gidişatı hakkındaki görüşlerini QHA’ya aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 18:21
https://www.qha.com.tr/

Kırım Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Çorabatır, 8 Ekim 2024 tarihinde Türkiye’den Ukrayna’ya giden Kırım Tatar diaspora temsilcileri ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde savaş sürdüren bir ülkede şahit olduklarını, savaşı yerinde yaşananları, gözlemlerini ve analizlerini Kırım Haber Ajansına (QHA) aktardı.

Konuşmasına ailesinin Kırım Bahçesaray’dan göçtüğünü belirterek başlayan Hamza Çorabatır, Ukrayna’da yoğun bir Kırım Tatar nüfusu ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyelerinin bulunduğunu belirtti. Bu nedenle de sabah heyetle birlikte ziyaretlerini gerçekleştirirken duydukları siren seslerinden korkmadığını, kendini tehlikede hissetmediğini ifade etti.

RUSYA’NIN KARŞISINDA DAHA GÜÇLÜ BİR UKRAYNA VAR

Savaşı yerinde aktaran Çorabatır, Ukrayna halkının savaşa alıştığını ve tehlikenin hâlâ devam ettiğini belirtti. Rusya’nın hamlelerinin Ukrayna’yı güçlendirdiğini belirten Çorabatır, şu ifadeleri kullandı:

Rusya ortada. Acımayan bir Rus var. Ama karşısında daha güçlü bir Ukrayna görünüyor. Daha güçlü bir ordu, savunma sistemleri buraya gelip gitmenin daha rahat olmasını sağlıyor.

RUSYA KÜÇÜK BİR DEVLETÇİK OLARAK KALACAK

Hamza Çorabatır, 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana devam eden Ukrayna Rusya Savaşı hakkındaki düşüncelerini de aktardı. Çorabatır, savaşı başlatan Rusya’nın büyük bir bataklığa girmiş olduğu düşüncesinde olduğunu vurguladı. Rusya’nın kaybedeceğini düşünen Çorabatır, “Rusya’nın dağılacağını, Sovyetler gibi parça parça olacağını, kalırsa küçük bir devletçik olarak kalacağını tahmin ediyorum. Hâlâ öyle olacağını düşünüyorum.” ifadeleriyle düşüncelerini aktardı.

Rusya’nın güçlü bir Ukrayna oluşturduğunu ifade eden Çorabatır, Rusya’nın saldırılarıyla Ukrayna halkının mücadelesinin ve kahramanlığının perçinlendiğini vurguladı. Çorabatır, kahraman bir Ukrayna’nın Rusya’nın sonu olacağının altını çizdi. Son olarak Çorabatır, savaşın sürdüğü ve Ukrayna’nın mücadele verdiği bu dönemde hem Ukrayna halkına hem de Ukrayna’da yaşayan Kırım Tatarlarına destek olmayı görev bildiğini aktardı.