Kırım Müftüsü Rüstemov QHA’ya konuştu: Diyanet İşleri ile iş birliği içinde olmak istiyoruz

Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, Ukrayna’nın bağımsızlığının 33. yıl dönümüne özel olarak düzenlenen resepsiyon öncesinde Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularına yanıt verdi. Yakın zamanda Kırım Müftülüğüne bağlı caminin Rusya’nın hedefi haline geldiğini anımsatan Müftü Rüstemov, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içinde olmayı amaçladıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 09:58
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından 17 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna'nın bağımsızlığının 33. yıl dönümüne ithafen tertip edilen resepsiyona Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov davetli olarak katıldı. 

Resepsiyon öncesinde Müftü Rüstemov, Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularını yanıtladı. Rus saldırıları kapsamında Ukrayna'nın çetin bir savaşta olduğunu ifade eden Rüstemov, Türkiye'den yardım talep etmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ile resmî bir temasta bulunacağını bildirdi.

Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov QHA’ya konuştu: Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içinde olmak istiyoruz pic.twitter.com/mL3YwfKZpW

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 18, 2024

Kırım'ın işgal edilmesiyle birlikte oradaki insanların Ukrayna'nın Herson bölgesine göç etmek mecburiyetinde kaldığını ve daha sonra 2022 yılında tam kapsamlı işgal girişimi başlayınca merkezî bölgelere gittiklerini ifade eden Rüstemov, insanların ihtiyaçlarına dikkat çekti. 

Geçen ay Kırım Müftülüğüne bağlı caminin Rus saldırısı nedeniyle tahribata uğradığını anımsatan Ayder Rüstemov, tadilatın gerekli olduğunu söyledi. 

"KIRIM SON NOKTAMIZDIR"

Öte yandan Müftü Rüstemov, Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği yapmak ve ortak proje yürütmek istediklerini belirtti.

Son olarak Ukrayna'nın bağımsızlığının 33. yılına özel olarak konuşan Rüstemov şu ifadeleri kaydetti:

Ukrayna bu çetin savaşta dik duruyor. Kendi istiklâlini, kendi bağımsızlığını bütün dünyaya gösterecek inşallah, bu savaşı kazanacaktır. Son noktamız Kırım'dır, inşallah sonuna kadar gideceğiz. Mücadelemiz devam ediyor. Kırım serbest olacak inşallah. Ben de bundan eminim. Her daim bunu söylüyorum.

RUSYA’DAN KIYİV’E FÜZE SALDIRISI: KIRIM MÜFTÜLÜĞÜNE AİT CAMİ ZARAR GÖRDÜ

Terörist devlet Rusya, 2 Eylül sabah saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e büyük çaplı hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresine ait cami ve İslam Kültür Merkezi tahrip oldu.

Kıyiv Kenti Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Popko, gece saat 03.00 civarında başlayan ve sabaha kadar süren saldırı sırasında işgalci Rus ordusunun Kıyiv’i güdümlü hava füzeleri, balistik füzeleri ve kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile hedef aldığını aktardı.