Kırım Derneği Gebze Şubesi depremzedelere el uzatıyor

Kırım Derneği Gebze Şubesi, deprem bölgelerine yönelik ikinci tur yardım malzemelerini bu akşam afet bölgesine gönderecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 18:43
https://www.qha.com.tr/

Ayyıldız Huri KAPTAN/QHA Ankara

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından sivil toplum kuruluşları afetzedelerin yardımına koşuyor. Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası, afetzedeler için yardım çağrısında bulunarak gerekli tüm insani yardımları deprem bölgelerine gönderiyor.

KIRIM DERNEĞİ GEBZE ŞUBESİ DEPREMZEDELERE EL UZATTI

Bu kapsamda Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi, felaketi yaşayan insanlara yardım toplamaya devam ediyor. İlk olarak depremin hemen ardından insani yardım gönderen Gebze Şubesi, yardımların ikinci etabını bu akşam gönderecek.

Kırım Derneği Gebze Şubesi Başkanı Ahmet Atayşen 14 Şubat 2023 tarihinde Kırım Haber Ajansına (QHA) yaptığı açıklamada, ilk yardımın depremin olduğu günün akşamında dernek üyeleri tarafından toplandığını belirtti. Atayşen, toplanan 20-30 koliyi, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'taki Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına (AFAD) ilettiklerini aktardı. Atayşen, yardım malzemelerinin içerisinde kışlık kıyafet, battaniye ve erzağın yer aldığını dile getirdi.

GEBZE ŞUBESİNİN TOPLADIĞI YARDIMLAR YOLA ÇIKIYOR

Bu akşam deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere ikinci kez insani yardım malzemelerinin toplanıldığını ifade eden Atayşen, 22 kolinin daha hazırlandığını kaydetti. Atayşen, Kırım Derneği Manavgat Şube Başkanı Didem Başak Başkır Çalışkan ile irtibat halinde olduklarını vurgulayarak; Antalya'ya yerleştirilen depremzedelere söz konusu yardımları gönderdiklerini söyledi. Yardım malzemelerinin içinde bebek bezi, ıslak mendil gibi hijyen ürünlerinin yanı sıra kadın/erkek kışlık kıyafet, dış giyim, çocuk ayakkabısı, pijama, çorap bulunduğunu belirtti. 

"GERİDE KALANLARIN YARALARINI SARMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Yardımların devam ettiğinin altını çizen Atayşen, "Ne lazımsa elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince deprem bölgesine yardımcı olacağız. Yaralarımızı sarmak zorundayız. Ölenlere rahmet diliyoruz. Sağ kalanların yaralarını sarmak, insan olarak boynumuzun borcudur" dedi.