Cihat Yaycı uyardı: Türkiye İsrail'in tehdidi altında mı?

Müstafi Tümamiral, MAVİ VATAN Denizcilik Strateji ve Global Merkezi Başkanı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, Kırım Haber Ajansında (QHA) Türkiye’yi etkileyen risk faktörlerini anlattı. Yaycı, İsrail’in sözde vadedilmiş topraklar kapsamında Türkiye’nin güneyindeki 22 ili hedef aldığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 21:55
https://www.qha.com.tr/

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’deki sivillere karşı başlattığı saldırılar sıcaklığını koruyor. Kırım Haber Ajansı (QHA) dünya kamuoyunun merak ettiği İsrail saldırılarının kasını araladı.

CİHAT YAYCI İSRAİL'İN PERDE ARKASINI QHA'YA ANLATTI

Konuyla ilgili olarak Müstafi Tümamiral, MAVİ VATAN Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, QHA’nın sorularını yanıt verdi. Yaycı, Türkiye’nin coğrafyasından dolayı Batı tarafından Yunanistan, Doğu Akdeniz tarafından ise İsrail’in risk oluşturduğunu söyledi.

Yaycı, İsrail’in vadedilmiş topraklar mefkuresiyle hareket ettiklerini dile getirerek, “Dicle-Fırat ile Nil Nehri arasındaki toprakların kendilerine vadedildiğine inanıyorlar. Kendilerinin kurtuluşa ereceklerine zannediyorlar” ifadelerini kullandı. “İşte burada söz edilen toprakları kapsayan 3 devlet meydana çıkıyor” diyen Yaycı şöyle sıraladı: “Birincisi Suriye, ikincisi Irak, üçüncüsü ise Türkiye’dir”

Cihat Yaycı uyardı: Türkiye İsrail'in tehdidi altında mı?@turkdegs https://t.co/pgc8TbIZo0 pic.twitter.com/h48X2tiD3u

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) November 9, 2023

CİHAT YAYCI KIRIM HABER AJANSINDAN İLK KEZ DUYURDU

Yaycı bu kapsamda Irak’ın kuzeyinde Barzani kuklasıyla İsrail devleti kurulduğunu, Suriye’nin iç çatışmalarla parçalandığını ve Türkiye’nin güneyindeki 22 ilin hedef haline geldiğini vurguladı. Bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin bölgede sözde Kürdistan kurmayı amaçladıklarını ifade eden Yaycı, Kırım Haber Ajansından ilk kez duyurdu.

Cihat Yaycı, “YPG’nin sözde ilan ettiği Batı Özerk Kürdistan’ın sözde Basın Yayın Enformasyonu Sorumlusu 29 Ekim 2023 tarihinde hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümünde bir harita yayımladı. Sözde Kürdistan haritası olarak yayımladığı bölgenin başkenti ise onlara göre Amet yani Diyarbakır” bilgisini verdi.

Denizcilik Strateji ve Global Merkezi Başkanı Yaycı, YPG’nin şapkasını çıkardığını ve gerçek yüzünü bu şekilde göstererek hedefinde Türkiye’yi gördüğünü dile getirdi.