YTB, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet'in doğumunun 75. yılı vesilesiyle anma programı düzenleyecek

YTB, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet'in doğumunun 75. yılı vesilesiyle anma programı düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2021 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2021 19:48
https://www.qha.com.tr/

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Batı Trakya Türklerinin hak mücadelesindeki öncü ismi Dr. Sadık Ahmet’in 75. doğum gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu’nda bir anma programı düzenleyecek.

Program kapsamında, YTB tarafından Batı Trakya Türklerinin unutulmaz önderi merhum Dr. Sadık Ahmet anısına hazırlanan kitabın tanıtımı yapılacak ve anma programı düzenlenecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Batı Trakya Türklerinin hak arama mücadelesinde en öne çıkan şahıs olan Doktor Sadık Ahmet’i doğumunun 75’ini yılında bir dizi etkinlikle anıyor. Öncelikle Doktor Sadık Ahmet’in bıraktığı mirası gelecek kuşaklara tanıtmak için YTB tarafından bir kitap hazırlandı. Akademisyen ve uzmanların makalelerinden oluşan kitapta Batı Trakya Türkleri ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekilirken, Sadık Ahmet’in hayatı, mücadelesi ve bıraktığı dava mirası ile ilgili bölümler yer alıyor. Kitabın son bölümünde ise Sadık Ahmet ile ilgili anıları bulunan öne çıkan şahsiyetler ile röportajlara yer veriliyor.