Yalova’da Gönül Şamilkızı ve Serra Menekay imza günü

Yalova’da Gönül Şamilkızı ve Serra Menekay’ın katılacağı imza günü ile söyleşi düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 15:05
https://www.qha.com.tr/

Kırım Ateşi kitabının yazarı, gazeteci Gönül Şamilkızı ve Aluşta’dan Esen Yeller, Şefika kitaplarının yazarı Dr. Serra Menekay, Yalova’da sanatseverlerle buluşacak

4 Şubat Pazar günü saat 14.00’te başlayacak organizasyon, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çiftlikköy Şubesi tarafından, Çiftlikköy Belediyesi Yeni Düğün ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

Aluşta’dan Esen Yeller

Serra Menekay Aluşta’dan Esen Yeller’de bir kısmı Kırım’dan Türkiye’ye göç eden, bir kısmı ise Sovyetler Birliği’nde sürgüne mahkûm edilen ailesinin yaşadıklarını bir roman kurgusuyla anlatırken, Kırım halkının trajedisine ve demokratik direnişine de ışık tutuyor.

 

Şefika

Şefika Gaspıralı’nın muhteşem hayat hikâyesini kendine özgü akıcı diliyle bir araya getiren Menekay, Şefika’nın babası ve kitabın gizli kahramanı İsmail Bey Gaspıralı’nın Kırım’da başlayıp tüm Rusya’ya yayılan “Türk Eğitim Reformu”nu okuyucuya sunuyor.

 

Kırım Ateşi

Kırım'ın işgaline ilk elden tanıklık eden gazeteci Gönül Şamilkızı, gözlemlerini ve yaşadıklarını kitaplaştırarak "Kırım Ateşi" adıyla Ötüken Neşriyat aracılığıyla okura sundu. Kırım'ın Rusya tarafından işgalini ve Rus baskısını konu alan eserde; Kırım'ın kısa tarihçesi, işgalden önceki dönem, 1990’lı yıllardan 2013’e kadar uzanan dönem, işgal kronolojisi ve işgalden sonraki sürece değiniliyor.

 

Yer: Çiftlikköy Belediyesi Yeni Düğün ve Konferans Salonu/ Yalova

Tarih: 4 Şubat 2018 Pazar

Saat: 14.00