Ruslar: "Kırım, Türkiye’nin yerini alamaz"

Araştırma, Rusya’nın turizm araştırma servisi tarafından düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2015 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 12:08
https://www.qha.com.tr/

Rusya’da Kupibilet.ru turizm araştırma servisinin yaptığı anket araştırması sonuçlarına göre, seyahat eden Rusya vatandaşlarının yüzde 60’ı, Kırım ve Krasnodar’ın turizm yerlerinin, Türkiye ve Mısır’ın yerine geçemeyeceğini belirtti.

Son bir yıl içinde en az bir uçuş yapan yaklaşık bin Rusya vatandaşının katıldığı araştırmanın, Rusya’nın uyguladığı Türkiye’ye charter seferlerinin yasağının ve Mısır’a uçuş yasağının Rusları nasıl etkilediğini öğrenmek amacı ile yapıldığı belirtildi.

Araştırmaya katılanların yüzde 7’si, Rusya’da ‘all inclusive’ (her şey dahil) sisteminin eksik olduğunu, yüzde 9’u, fiyatlarının çok pahalı olduğunu, yüzde 17’i, servisin kötü olduğunu ve personelin kabaca davrandığını belirtti. Katılımcıların yüzde 57’si ise söz konusu problemlerin hepsini sıraladı. Bunun dışında Ruslar, kışın havasının konforlu olmadığını ve güvenlik sisteminin kötü olduğunu ifade etti. Kırım ve Krasnodar bölgesinin turizm yerlerinin Türkiye ve Mısır’ın yerine geçebileceğini ise katılımcıların ancak yüzde 1’i iddia etti.

Rusya’nın 2015 yılın sonbaharında Türkiye’ye charter seferleri ve Mısır’a uçuşları yasakladıktan sonra Kenya, Fas, İtalya, İspanya, Kırgızistan, Tunus ve Yunanistan gibi ülkelerin Rus turistlere alternatif sunmaya hazır olduğunu ileri sürdü.