Müzik eleştirmeni:“Benim için Camala’nın şarkısı bir numara”

Ünlü Rus Müzik eleştirmeni Artur Gasparyan, Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil ederek “1944” şarkısını söyleyecek Kırım Tatar sanatçı Camala’nın yarışmayı kazanabileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 14:26
https://www.qha.com.tr/

Ünlü Rus Müzik eleştirmeni Artur Gasparyan, Eurovision 2016 şarkı yarışmasına katılan ülkelerin provalarına katılmasından sonra yarışmacıların sahneye çıkışları ile ilgili fikirlerini paylaştı. Gasparyan, “1944” şarkısı ile Eurovision 2016’da Ukrayna’yı temsil edecek Kırım Tatar sanatçı Camala’nın yarışmada birinci sırada yer alabileceğini ifade etti.   Camala’nın sahneye çıkışını, sahnedeki tutumunu, sesini, söylediği şarkısını öven Gasparyan, hiçbir profesyonel jürinin -eğer gerçekten profesyonel jüri ise- Camala’nın şarkısına layık olan değeri vermemesinin mümkün olmadığını kaydederek, “İnsanın görsel araçları fazla kullanmadan sadece sesiyle, şarkıcılığı ve sanatsal ruhuyla insanlarda birtakım duygular uyandırabilmesi en yüksek profesyonel kabiliyettir” dedi.   Camala’nın performansının birçok açıdan en iyi olduğunu belirten Artur Gasparyan, “Bu yıl Eurovision şarkı yarışmasına performans, şarkı, vokal, sunum ve pek çok açıdan en iyi olabilecek her şeyi Ukrayna’yı temsil eden Camala getirdi” dedi.   Önceden Camala’nın Eurovision için seçtiği şarkının yarışmaya uygun olmaması ile ilgili açıklamalarını geri aldığını söyleyen Gasparyan, “Bir süre önce Camala’nın yeteneğini ve imkanlarını dikkate alarak onun Eurovision için uygun bir şarkı seçmediğini söylemiştim, bu ifadeleri geri alıyorum. Camala, şarkısında birçok tarzları birleştirdi, birçok ünlü şarkıcıların tarzına benzemekle birlikte Camala kendisini temsil eden bir performans sergiledi. Bu nedenle benim için o bir numara ve Eurovision 2016 şarkı yarışmasının galip şarkısı Camala’nın 1944 şarkısıdır” diye kaydetti.

Bununla birlikte Eurovision şarkı yarışmasının organizatörlerinin Youtube sitesindeki resmi kanallarında, Camala'nın Eurovision şarkı yarışması kapsamındaki provasından görüntüler de yayınlandı.

Kırım Tatar kökenli Ukraynalı şarkıcı Camala, 21 Şubat günü düzenlenen Eurovision 2016 şarkı yarışmasının Ukrayna'daki elemelerinin finalinde en çok oy alarak Eurovision 2016'da Ukrayna'yı temsil etme hakkını elde etti. Camala, yarışmaya 1944 Kırım Tatar sürgününü konu alan "1944" adlı şarkıyla katılıyor.   Eurovision şarkı yarışmasının organizatörlerinden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar şarkıcı Camala, 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek ikinci yarı finalde 15. sırada şarkı söyleyecek. Eurovision-2016 şarkı yarışmasının ilk yarı finali 10 Mayıs’ta, yarışmanın finali ise 14 Mayıs’ta düzenlenecek.   Camala’nın “1944” şarkısının Eurovision’un bir nevi sonuç anketi olarak kabul edilen European Song Opening 2016 festivalinde birinci olduğu bildirildi.