Lenara Osman: Güzellik yaratmayı severim

Yetenekli Kırım Tatar tasarımcı Lenara Osman, halkının zengin tarihi ve kültürel mirasından ilham alarak güzel kıyafet ve takılar tasarlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 08:58
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar kültürünün ilhamının tükenmez kaynağı olduğunu belirten yetenekli Kırım Tatar tasarımcısı Lenara Osmanova, her insanın gönlünün istediği, istidadı olduğu işi yapması gerektiğini söylüyor.   Geçtiğimiz günlerde Lenara Osmanova, kendi markasının resmi internet sitesini faaliyete geçirdi. Söz konusu sitede kendisi hakkında bilgi veren Lenara Osmanova, “Benim için güzellik yaratmak büyük bir zevk ve sevinçtir. Gönlüm ve sanatımda Kırım Tatar kültürü, önemli yere sahip. Doğa, müzik, geometrinin yanı sıra bu ilhamımın tükenmez kaynağıdır. Çalışmalarıma bakarak bunu görmek zor değil” diye kaydetti.

Eşsiz, özel bir şeyler yaratmak, her eserine canını katmak, detayların önemini fark etmek ve kendi potansiyelini hayata geçirmek, bunlar, yaratıcı bir insanın takdim edebileceği en iyi özellikler. Ama bunun dışında, kendi işini bulmak ve çevredeki insanların beğeneceği şeyleri yapmak da önemli.   Sanat ile ilgili duygularını paylaşan Lenara Osmanova, “Güncelliğin peşinde koşmuyorum, beğendiğim, bana yakın olan şeyleri yapıyorum, düzenli olarak yeni bir şeyler deniyorum. Tüm fikirler kafamda doğuyor, ama hiçbir şeyi çizmiyorum. Fikirlerini hayata geçirirken, aklın ve gönlünün o anki durumunu, o an hissettiklerini günün herhangi bir bölümü, haftanın her günü, hayatının tamamı için saklamak istiyorsun” şeklinde konuştu.

En yakın insanının desteği olmadan, düşündüklerini hayata geçirmeye cesaret edememiş olacağını, insanların yanında ilerlemek, yeni zirvelere doğru hareket etmek için ilham ve güç veren bir insanın olmasının çok önemli olduğunu belirten Osmanova, “Benim esas itici gücüm, ilham kaynağım,  bana sonsuz inanan, gücüm ve desteğim, benim kız kardeşimdir. Onun sayesinde, kendi markamı yaratma ve sevdiğim işi yapma hayalim gerçek oldu” diye kaydetti.

  Lenara Osmanova’nun koleksiyonunda yer alan her bir eşya, her takı Kırım Tatar milli tarzında yapılan el işidir. Nakış işleme, boncuk işi, milli motif ve tekniklerin kullanımı ile zaman ve modaya uygun eşyaların hazırlanmasının temeli oldu. Her bir sipariş üzerinde çalışmalar 1-3 hafta sürüyor, ama sonuç tüm beklentilerin üstünde oluyor.

Lenara Osmanova, zor bir dönemde halkına destek gösterilmesini ve her şeye rağmen ataların geleneklerinin korunması ve değer verilmesinin ne kadar önemli olduğunu anlıyor.