Kuşlukta Yazarlar Topluluğu "Aluşta'dan Esen Yeller"i ağırladı

Türk Ocakları Genel Merkezi Sanat Edebiyat Kurulu'nun oluşturduğu Kuşlukta Yazarlar Edebiyat Topluluğu'nun bu haftaki konuğu "Aluşta'dan Esen Yeller-Bir Kırım Türküsü" romanının yazarı Serra Menakay Öncel oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 16:28
https://www.qha.com.tr/

Türk Ocakları Genel Merkezi Sanat Edebiyat Kurulu'nun oluşturduğu Kuşlukta Yazarlar Edebiyat Topluluğunun bu haftaki konuğu "Aluşta'dan Esen Yeller-Bir Kırım Türküsü" romanının yazarı Serra Menakay Öncel oldu.

Türk edebiyatına eserler veren yazarları kamuoyuna tanıtmak, eserlerini değerlendirmek, yazarın daha yakından tanınmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Kuşlukta Yazarlar Topluluğu, her hafta bir yazarı konuk ederek topluluk üyelerinin eser hakkında fikir ve görüşlerini, dil, anlatım ve imla kuralları açısından eleştiri ve tavsiyelerini, eser içeriği hakkında düşüncelerini yazarla paylaşmasını sağlıyor. Deneyimli yazarların, dil bilimci ve edebiyatçıların oluşturduğu topluluk yazarın bundan sonraki yazın hayatında faydalanacağı bilgileri aktarıyor.

Yazar Dursun Kuveloğlu'nun yönetiminde gerçekleştirilen bu haftaki toplantıda geçtiğimiz yıl yayınlanan "Aluşta'dan Esen Yeller-Bir Kırım Türküsü" romanı Veyel Tekelioğlu, Gevher Demirkaya, Hayati Bice, Kamuran Özaktürk, Nur Özbay, Hasan Basri Şenel, İbrahim Atabey gibi önemli yazar, edebiyatçı ve dilbilimcilerden oluşan katılımcılar tarafından masaya yatırıldı. Topluluk üyeleri roman hakkındaki fikir, görüş ve eleştirilerini romanın yazarı Serra Menakay ile paylaştı.

Kuşlukta Yazarlar Topluluğunun faaliyetleri hakkında daha geniş bilgiye, " http://www.kusluktayazarlar.com "internet adresinden ulaşılabilir.