İsveç’ten Ukrayna’ya işbirliği teklifi

İsveç Kültür ve Demokrasi Bakanı Alice Bah Kuhnke, Eurovision 2017 şarkı yarışmasının organize edilmesi konusunda Ukrayna’ya yardım teklif etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 15:25
https://www.qha.com.tr/

İsveç Kültür ve Demokrasi Bakanı Alice Bah Kuhnke, Eurovision 2017 şarkı yarışmasının düzenlenmesi konusunda Ukrayna ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi.   Ukrayna Kültür Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna Kültür Bakanı Yevgeniy Nişçuk’un İsveç’e gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında 15 Mayıs tarihinde İsveç Kültür ve Demokrasi Bakanı Alice Bah Kuhnke ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşme esnasında Eurovision 2017 şarkı yarışmasının düzenlenmesi konusunda Ukrayna ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildiren Alice Bah Kuhnke, kurallara göre önümüzdeki sene Ukrayna’da gerçekleştirilecek şarkı yarışmasının gereken düzeyde organize edilmesi için her konuda yardım teklifinde bulundu.

İsveç’in, ülkenin kültür alanında uygulanan ve toplumda olumlu karşılanan yeniliklerin Ukrayna’daki ortamda da uygulanması için Ukrayna’ya uzman göndermeye hazır olduğunu ifade eden Alice Bah Kuhnke, bağımsız sanatçılar ve aktif toplum temsilcilerine devletin destek vermesinin öneminden söz etti.   Alice Bah Kuhnke, “Sanatçılar için destek bazen çok önemli, bir devlet organı olarak bize işbirliğimizi genişletme olanağı, sanatta ise daha bilinir olma olanağı sağlıyor” dedi.   Bu yıl İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar kökenli sanatçı Camala, yarışmanın 14 Mayıs 2015 tarihinde yapılan finalinde birinciliği elde etti. Camala’nın 1944 Kırım Tatar sürgününü konu alan "1944" adlı şarkıyla katıldığı yarışmanın ikincisi, Avustralya temsilcisi ve üçüncüsü, Rusya temsilcisi oldu.   San Marino, Gürcistan, Bosna Hersek, Danimarka, Moldova, Letonya, İsrail, Makedonya, Polonya ve Sırbistan’ın profesyonel jürisi Camala’nın performansı için en yüksek 12 puanı verdi.   Avrupa Yayın Birliği’nin kurallarına göre, Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan ülke, sonraki yılda Eurovision’a ev sahipliği yapma hakkını elde ediyor.