İşgalcilerden itiraf: "Kırım’a gelen turist sayısı azaldı"

İşgalci yönetim, işgal edilen Kırım’a gelen turist sayısının yüzde 6-7 azaldığını ileri sürerken, uzmanlar turist sayısının yüzde 20 oranında azaldığını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 11:48
https://www.qha.com.tr/

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki yönetim ve uzmanlar, yarımadaya gelen turist sayısında azalma olduğunu kabul etti. İşgalci yönetim, azalışın yüzde 6-7 oranında hesaplarken, yarımadadaki turizm alanı uzmanları azalışın yüzde 20 civarında olduğunu ifade etti.   Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan sözde Kırım Parlamentosu Tatil ve Turizm Kompleksi Komitesi “Başkanı” Aleksey Çernyak, “Geçen yıla göre yarımadaya gelen turist sayısında yüzde 6-7’lik bir düşüş var, ama Kırım için bu hiç korkunç değil. Turist sayısı, günümüzde öncelikli görev değil. Eksiklerimizin neler olduğunu biliyoruz, bunlar arasında altyapı ve gölge alanı (vergi ödemeyenler)var. Bu sorunların çözülmesi daha önemli” dedi.

156784

Kırım’ın önünde 3 görevin olduğunu ifade eden Aleksey Çernyak, birincisi ve en önemlisinin sağlanan turizm hizmetinin sayısı değil kalitesini arttırmak. İkincisinin tatilin yıl boyu sürmesi ve tedavi unsuru olduğunu savunan Çernyak, “Ne Türkiye ne de Mısır’da, insanlara tedavi, sağlık alanında hizmet etkisini sağlayan sanatoryumlar hiçbir zaman yoktu ve olmaz. Bu açıdan kimseyle rekabet etmiyoruz” şekilde konuştu. Üçüncü sebebin ise gölge turizmini yok etmek olduğunu belirtti.   Öte yandan yarımadadaki turizm alanı “uzmanları” Kırım’a gelen turist sayısındaki azalış ile ilgili başka rakamları söylüyor.    Rusya Turizm Sanayi Birliği’nin sözde Kırım ve Sivastopol Şubesi Başkanı Boris Zelinskiy, “Yönetim maalesef, turist akımını değil turist akınımı hesaplıyor. Biz bu yıl Kırım’da turist akının en az yüzde 20 azaldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.   Turist sayısının azalmasının 4 sebebi olduğunu ifade eden Zelinskiy, Türkiye’nin Rus turistler için açılmasının başlıca bir sebep olduğunu kaydetti. Zelinskiy’e göre, diğer sebepler arasında rublenin güçlenmesi, Kırım’da Mayıs ve Haziran’ın başının soğuk olması ve yarımadaya uçak biletlerinin pahalı olması yer alıyor.