Herson bölgesinde “Kırım Tatar Masalları” kitabı tanıtıldı

En bilinen ve sevilen hikayelerin derlendiği “Kırım Tatar Masalları” adlı kitap Ukrayna’nın Herson bölgesinde tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2017 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2017 16:12
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın Herson ili Geniçesk ilçesinde 5 Mayıs tarihinde en bilinen ve sevilen hikayelerin derlendiği “Kırım Tatar Masalları” adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Kitap tanıtımı çerçevesinde ünlü Kırım Tatar seramik ustası Rüstem Skibin’in de kurs verdi.

28973

Geniçesk Kaymakamlığı ve Kırım Tatar Milli Meclisi’nin desteğiyle düzenlenen etkinlikler, Kırım Tatarlarının toplu halde ikamet ettiği Novoalekseyevka ve Rıkovo kasabalarında gerçekleştirildi.   Kitap “Veselka” yayınevi tarafından “Dünya Halklarının Masalları” serisi çerçevesinde Ukraince olarak basıldı. Kitabın tanıtımına yayınevi Müdürü Aleksay Bondarenko da katıldı.

151202

Novoalekseyevka ve Rıkovo kasabalarında düzenlenen tanıtım etkinliği çerçevesinde ünlü Kırım Tatar seramik ustası Rüstem Skibin’in eserleri ve fotoğraflarından oluşma bir sergi de düzenlendi. Ayrıca kitabın hazırlanmasında Rüstem Skibin’in çizdiği desenler kullanıldı.   Daha önce de Kiev’de tanıtılan kitap, Ukraynalı okurlara yönelik olarak Ukraynalıların Kırım Tatarlarının geleneklerini, yaşamlarını, öykü ve efsanelerini tam olarak anlaması ve hissedebilmesi için hazırlandı.