Camala, Eurovision’dan sonra ilk kez Kiev’de konser verdi

Eurovision 2016 şarkı yarışmasının galibi olan Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı Camala, Kiev’de 23-24 Mayıs tarihlerinde konser verdi. Kiev’deki konserlerden önce Camala, Ukrayna’nın birkaç şehrinde daha konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 23:29
https://www.qha.com.tr/

Eurovision 2016 şarkı yarışmasının galibi olan Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı Camala, 23 Mayıs tarihinde Kiev’in “Ukrayna” konser salonunda büyük konser verdi. Kiev’de düzenlenen konser, Camala’nın Eurovision 2016 şarkı yarışmasından sonra verdiği ilk konser değil. Camala, 20 Mayıs tarihinde Ukrayna’nın Ternopil, 21 Mayıs tarihinde Ukrayna’nın Lviv şehirlerinde konserler verdi. Kiev’den sonra Harkiv’de konserin düzenlenmesi planlanıyor.   Konser esnasında Camala, “Podıh” (Nefes/2015), “Dyakuyu” (Teşekkürler), “All or Nothing”, “For Every Heart” albümlerinden şarkıları söyledi. Bunun dışında Camala, Eurovision şarkı yarışmasında birinci olduğu “1944” şarkısını da söyledi.

Konserden önce Camala, kısa basın toplantısı düzenleyerek Ukraynalı gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantı sırasında gazeteciler, konser programının ayrıntıları, Camala’nın “1944” şarkısını kaç kez söylemeye hazır olduğunu, dünya turu planlayıp planlamadığı ile ilgili sorular sordu.   Camala, Ukrayna’da düzenlediği konserlerin bilet fiyatlarının makul olacağını söyleyerek bu konuda görüşmelerin yapıldığını, sponsorların arandığını belirtti.

28033

Ukrayna yanı sıra diğer ülkelerden de konser düzenleme tekliflerin geldiğini anlatan Camala, Türkiye’de tur düzenlemeyi planladığını bildirdi. Camala, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini tebrik etmesinin büyük onur olduğunu kaydetti.

4422

Ukrayna’da düzenlenecek Eurovision 2017 şarkı yarışmasından söz ederken 2012 yılında Ukrayna ve Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nı hatırlatan Camala, “Halkımız yine sevinç duymaya hak ediyor. Misafirleri karşılarken biz her zaman  daha iyi görünmek istiyoruz. Bu çok benzer bir duygu. Dünyanın farklı yerlerinden gelecek misafirleri karşılarken daha iyi görünmeye çalışacağız” dedi.   Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da ikamet eden annesini ve babasını unutmayan Camala, Eurovision şarkı yarışmasından sonra birçok kişinin anne babasını tebrik ettiğini belirtti. Maalesef şimdi yanlarına gidemediğini dile getiren Camala, anne ve babasının Kiev’e gelmesini beklediğini kaydetti.   Bu yıl İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar kökenli sanatçı Camala (gerçek adı Susana Camaladinova), yarışmanın 14 Mayıs 2015 tarihinde yapılan finalinde birinciliği elde etti. Camala’nın 1944 Kırım Tatar sürgününü konu alan "1944" adlı şarkıyla katıldığı yarışmanın ikincisi Avustralya'nın temsilcisi, üçüncüsü ise Rusya'nın temsilcisi oldu.   Avrupa Yayın Birliği’nin kurallarına göre, Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan ülke, sonraki yılda Eurovision’a ev sahipliği yapma hakkını elde ediyor.