2. Ayancık Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl 25 Haziran’da düzenlenen 2. Ayancık Film Festivali son buldu. Dört gün süren festivalin son gününde ödüller sahiplerine teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 16:30
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Nirengi Kültür Sanat Derneğinin kuruculuğu, Ayancık Belediyesi, Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksek Okulu Wediacorp ve Artı Bir Ofis’in katkılarıyla Sinop Ayancık'ta 2. Ayancık Film Festivali düzenlendi. 22-25 Haziran 2023 tarihleri arasında yoğun katılıma sahne olan etkinlik, ödül töreniyle son buldu.

Etkinlik 70'ler kostüm sergisi, Yeşilçam film afişleri sergisi ve yönetmeni Çiğdem Sezgin, oyuncu Nurcan Eren'in katılımıyla "Şuna" filminin gösterimiyle başladı.

ETKİNLİĞE KATILIM YOĞUN OLDU

İzzet Arslan'ın başkanlığını üstlendiği festivalin onursal başkanlığında Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Danışma Kurulu Üyeleri Yönetmen ve Yapımcı Neşe Sarısoy Karatay ve Mas Dağıtım Genel Müdürü Serdar Can yer aldı. Belgesel jüri üyeleri olarak ise festivalde Yönetmen Sevinç Yeşiltaş, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı, Yönetmen Zafer Karatay, Doç Dr. Hakan Aytekin bulundu. Kurmaca Jüri Üyeleri arasında Reis Çelik, Atalay Taşdiken, Çiğdem Sezgin ve Cansu Fırıncı yer aldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Festivalde “Ulusal Kısa Kurmaca” kategorisine 100 adet film, “Ulusal Belgesel” kategorisine 57 film olmak üzere 157 film başvuruda bulundu. En İyi Kurmaca Film kategorisinden “Adres” En İyi Belgesel Film “Hatice” seçildi. Belgesel Kategorisinde Ayancık Özel Ödülü “Heyamola”  100. Yıl Türkiye Cumhuriyeti Ödülüne “Kim Mihri” ve Kurmaca Film Kategorisinde Jüri Özel Ödülüne “Bahçeler Put Kesildi” sahip oldu. 

Yönetmenler Neşe Sarısoy Karatay ve Zafer Karatay ile “Ayancık’ta Belgesel Film Çekmek” etkinliği altında “Ayancık’a Bir Tutam Temre Otu” isimli belgesel gösterimi ve belgesel film yapımı hakkında söyleşi düzenlendi.

Jüri Halk Buluşması, Elif ve Arkadaşları Kapadokya Film Gösterimi ve Maskot Etkinliği, Erman Gülgeç Karikatür Atölyesi, Züğürt Ağa ve Sakar Şakir filmlerinin gösterildiği açık hava sineması ise katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

GALA TÖRENİ ÖDÜL VE PLAKET TAKDİMİYLE SON BULDU

Sunuculuğunu Özgür Özgülgün’ün üstlendiği ödül törenine Çiğdem Sezgin, Nurcan Eren, Çetin Altay, Cansu Fırıncı, Onur Yılmaz, Merve Başcumalı, Hayri Çölaşan katıldı. Gala Töreni Çetin Altay’ın Stand-Up gösterisi, Hakan Kıran’ın DJ performansı, ödül ve plaketlerin takdimi ile son buldu.

Yönetmen Murat Erün, "Hatice" belgesel filmi ile Zafer Karatay'dan ödülünü aldı.