Zelenskıy: Kırım’ı işgalden kurtarmanın yolu, düşmanın davranışına göre belirlenecektir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kırım’ı Rus işgalinden kurtarma yolunun, Rusya’nın davranışlarına bağlı olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2023 18:16
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna devletinin eninde sonunda Kırım'ı Rus işgalinden kurtaracağının altını çizdi ve bunun Rusya'nın davranışlarına bağlı olarak değişeceğini vurguladı.

İtalya’da bugün başlayan Ambrosetti Forumu’nun açılışında konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kırım’ın Rus işgalinden askeri veya diplomatik yollarla kurtarılabileceğini belirtti. Bunu işgalci Rusya'nın davranışlarının belirleyeceğini vurgulayan Zelenskıy, “Bu (Kırım’ın işgalden kurtarılması) diplomatik veya askeri yollarla çözülebilir. Rus birliklerinin daha fazla baskı uygulamadan yarımadayı terk etmesi hayat kurtaracak" dedi.

Ukrayna işgal altındaki topraklarını kontrol altına almadığı müddetçe sürdürülebilir bir barışın mümkün olmayacağına dikkat çeken Zelenskıy, "Kırım olmadan, Donbas olmadan, işgal altındaki topraklar kurtarılmadan Ukrayna'da ve dolayısıyla Avrupa’da sürdürülebilir bir barış olmayacak. Uygar bir devlet olan Ukrayna, Kırım'ın  Rusya tarafından ilhakını tanımıyor, diğer ülkeler de bunu tanımıyor. Dolayısıyla durum sürdürülebilir değil ve kalıcı bir kaosa yol açıyor. Rusya'nın istediği bu..." ifadelerini kullandı.