Ukrayna Savunma Bakanlığından Kırım'daki davetsiz misafirlere uyarı!

Ukrayna Savunma Bakanlığı, işgal altındaki Kırım’da tatil yapmayı düşünen Rus turistleri uyardı. Yayımlanan videoda, "Bizim tahminlerimize göre hava fırtınalı olacak" ifadeleri kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2023 11:58
https://www.qha.com.tr/

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı topyekun savaş, 16. ayını geride bıraktı. Ukrayna, Rus işgali altındaki topraklarını kurtarmak için mücadele etmeye devam ediyor. Özellikle, doğu ve güney cephelerinde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Ukrayna yönetimi, birçok kez savaşın ancak Kırım dahil işgal altında bulunan tüm topraklar kurtarıldıktan ve ülkenin toprak bütünlüğü sağlandıktan sonra sona ereceğini açıkladı. Kırım’ın Rus işgalinden mutlaka kurtarılacağını vurgulayan Ukrayna, Kırım’da tatil yapmayı düşünen Rus turistler için uyarı mesajı yayımladı. Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Davetsiz misafirlerin dikkatine... Bu yaz da seyahat tavsiyesi yürürlükte" denildi.

"KIRIM'DAN UZAK DURUN. HAVA FIRTINALI OLACAK"

Ukrayna Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabında ise şu ifadelere yer verildi:

"Bu yaz için büyük planlarınız mı var? Bazı plajlar için bir seyahat uyarısı yürürlükte. Geçen yaz sizi uyarmıştık: Kırım'dan uzak durun. Bizim tahminlerimize göre hava fırtınalı olacak."

UKRAYNA DAHA ÖNCE DE UYARI YAPMIŞTI

Geçen yaz tatil için Kırım’a gelen Rus vatandaşlarının, Ukrayna'nın Rus askeri üslerine düzenlediği saldırılardan sonra panik içinde yarımadayı terk ettiğini gösteren görüntüler geçen sene gündem olmuştu. Kırım’ı geri alacaklarını belirten Ukrayna yetkilileri, Kırım’a yasa dışı gelen Rus vatandaşlarını yarımadayı şimdiden terk etmeleri konusunda birçok defa uyarmıştı.

İŞGALCİLER, AİLELERİNİ KIRIM’DAN TAHLİYE EDİYOR

Ukrayna ordusu, yavaş yavaş Kırım’a yaklaşırken Rus askeri liderliği, gizlice ailelerini yarımadadan tahliye ediyor. Rus askerleri eşlerini, çocuklarını ve ebeveynlerini Rusya'ya geri gönderiyor. Kremlin tarafından atanan sözde Akyar (Sivastopol) valisinin bile ailesini Güney Kıbrıs Rum Yönetimine gönderdiği biliniyor.