Ukrayna Savunma Bakanlığı: Kırım Tatarları Ukrainlerle omuz omuza kendi topraklarını savunuyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü, Kırım Tatarlarının, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi karşısındaki tutumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 13:33
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna İstihbarat Baş Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu tarafından Ukrayna topraklarına yönelik başlatılan geniş çaplı işgalin ilk günlerinden itibaren Kırım Tatarlarının anavatanlarının ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün savunulmasında Ukrainlerle ve diğer milletlerle yan yana durduğunu vurguladı.

Açıklamada, Kırım Tatarlarının Sovyet totaliter rejimi tarafından tarihi anavatanlarından sürülmesi, totaliter Rus rejimi tarafından Kırım yarımadasının işgalinden bahsedilirken Kırım Tatarlarının bu sebeple tarihi düşmanları Rusya Federasyonu'na karşı savaşa aktif olarak katılmakta ve cephenin en sıcak noktalarında ülkelerini savunmakta oldukları dile getirildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü, Bahmut'taki Ukrayna topraklarını savunan Savunma Bakanlığının özel kuvvetler saflarında Kırım Tatarları arasından ayrı bir özel amaçlı birim olan "Kırım" birimi oluşturulduğunu açıkladı.

Yapılan bilgilendirmede birimin savaşçılarının diğer oluşumlardan Ukraynalı meslektaşları ile düşmanı yok etmek için başarılı operasyonlar yaparak şimdiden devlet madalyasına layık görüldükleri bildirildi.

"Kırım" biriminin niceliksel bileşimi sürekli artarken geçici olarak işgal edilen Kırım'ın sakinleri ve diğer milletlerden birime katılarak tüm Ukrayna topraklarının kurtarılması için gerekli savaş deneyimini kazanıyor.

Baş Müdürlük, Kırım Tatarları'nın anavatanları olan Kırım'ı, Rus işgal güçlerinden ilk kurtaranlar arasında olacağını vurguladı.