Ukrayna Ombudsmanı, işgalcilerin Çongar'da açtığı tutukevini doğruladı

İşgalci Rusya, dokuz yıldır işgal altında tuttuğu Kırım ve Ukrayna'nın güneyinde alıkoyduğu siyasi tutsakları, Herson bölgesindeki Çongar'da açılan yeni tutukevine nakletmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 22:03
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, işgalcilerin Çongar'da açtığı yeni tutukevinin varlığını doğruladı. 

ÇONGAR’DA YASA DIŞI TUTUKEVİ AÇILDI

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Lubinets, "Herson bölgesinin Çongar köyünde Rus işgalciler yasa dışı bir tutukevi açtı. Kırım İnsan Hakları Grubuna göre, Kırım'dan gelen bazı siyasi tutsaklar oraya naklediliyor" dedi.

SÖZDE NUMAN ÇELEBİCİHAN TABURU DAVASINDA ALIKONULAN 10 KİŞİ BURAYA GÖTÜRÜLDÜ

Kırım İnsan Hakları Grubu, yeni tutukeviyle ilgili bilgileri paylaşmıştı. Rus işgali altındaki Kırım ile Herson ve Zaporijjya'da alıkonulan siyasi tutsakların bu tutukevine nakledileceği öğrenildi. Ayrıca, şimdiden sözde Numan Çelebicihan Taburu davasında alıkonulan 10 kişi buraya götürüldü.

LUBİNETS: KİŞİLERİN BU ŞEKİLDE GÖZALTINA ALINMASI YASA DIŞIDIR

Dmıtro Lubinets, “Kişilerin bu şekilde gözaltına alınması yasa dışıdır. Bu, işgal yönetiminin insan hak ve özgürlüklerini ihlal etmesidir. Asılsız suçlamalarla cezaevlerinde yasa dışı bir şekilde tutulan herkes serbest bırakılmalıdır” ifadelerine yer verdi.